Bedo Heren 4 op puntenjacht

Beek en Donk - Na een stroef begin van de competitie heeft het vierde herenteam van Handbalvereniging Bedo zijn draai gevonden. Na enkele overwinningen op rij stond een zware wedstrijd bij E.S.Z.V. Oktopus uit Eindhoven op het programma, op een voor de Beek en Donkenaren ongebruikelijke zaterdagavond. Oktopus stond op dat moment tweede in de competitie.

Door slordig balverlies aan de kant van Bedo leek Oktopus uit te lopen, maar Bedo zette er al snel de rem op. De Beek en Donkenaren wisten na een 3-1 achterstand snel gelijk te komen. Vervolgens ging de wedstrijd qua score vrij gelijk op. Bedo gaf veel ballen weg, waardoor de nodige doelpunten gemist werden en tegenaanvallen geïncasseerd werden, maar wist verdedigend vaak de zaak te herstellen. Kort voor rust werd zelfs een 9-10 voorsprong genomen maar na slordig balverlies en onfortuinlijke penalty's tegen wist Oktopus met 12-11 de rust in te gaan. De vrees bij Bedo was dat de studenten in de tweede helft conditioneel het verschil zouden kunnen maken. Dit bleek onbevreesd. Beide teams gaven weinig toe in de verdediging en het was een voortzetting van de eerste helft. Wederom ging de stand gelijk op. Bedo wist de schade bij een tijdstraf beperkt te houden. Even leek het alsof Oktopus een gat zou kunnen slaan, maar Oktopus wist niet uit te lopen en Bedo wist de stand wederom gelijk te trekken.

Bij de stand van 24-24 mistten de gastheren een cruciale penalty, uit de resulterende tegenaanval scoorde Bedo prachtig. Met nog een minuut te gaan moest Oktopus er vol voor gaan, maar de keeper was een sta-in-de-weg. Bedo speelde de wedstrijd behendig uit en wist zelfs nog twee doelpunten te scoren. Met 24-27 werden de punten verdiend mee naar Beek en Donk genomen.