Kinderen in actie tijdens examen deeldiploma 1
Kinderen in actie tijdens examen deeldiploma 1

BC Mixed geniet van activiteiten

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Januari 2017 was bij BC Mixed een drukke maand met veel activiteiten. Sommige activiteiten hadden direct met badminton te maken, andere zijdelings. Maar in alle gevallen was het druk en werd er volop genoten door de leden. Zo begon het jaar met de traditionele nieuwjaarsreceptie, toen de zaal gesloten was voor Kwizut werd er een spelletjesavond georganiseerd en de pupillen deden examen voor deeldiploma 1. Als afsluiting van deze drukke maand wordt op 29 januari het grote BC Mixed Open Jeugdtoernooi gehouden.

Nieuwjaarsreceptie
Op vrijdag 6 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de kantine van sporthal d'n Ekker. Na een fikse training begon de receptie iets na elf uur met een openingswoordje van voorzitter Ton Slaets. Hij benadrukte nogmaals de grote betrokkenheid van alle leden, waaronder de vele vrijwilligers, bij de club. De meer dan 50 aanwezigen brachten vervolgens een toast uit op een gezond en sportief 2017. De activiteitencommissie had weer voor een heerlijk koud en warm buffet gezorgd met dank aan Hans van Gend. Het bleef druk en gezellig tot in de late uurtjes.

Spelletjesavond
Een week later, op vrijdag 13 januari was de zaal van sporthal d'n Ekker gesloten in verband met de opbouw van de feestavond voor Kwizut. Dat gebeurt altijd in goed overleg met BC Mixed, en de club maakt gebruik van die 'vrije avond' om een extra activiteit te organiseren. Dit jaar een spelletjesavond met de nadruk op rikken en jokeren. Onder leiding van Ad Beekmans werden de groepjes gevormd. Na enkele uren intensief spel gingen Deany Muller (rikken) en Jeroen Lutterman (jokeren) er met de prijzen van door.

Deeldiploma 1
De kinderen van de eerste trainingsgroep hebben afgelopen vrijdag 20 januari onder leiding van Marieke van Turnhout en Evi van Rixtel het examen afgelegd voor deeldiploma 1. Onder het toeziend oog van 'de jury' (zoals ze dat zelf noemden) lieten ze onder andere zien hoe een onderhandse en een bovenhandse slag gaat, of ze hun racket op de juiste manier kunnen vasthouden en hoe ze van voor naar achter over de baan moeten bewegen. Alle kinderen hebben het heel goed gedaan. Of ze allemaal geslaagd zijn en een mooi diploma krijgen horen ze vrijdagavond 27 januari.

BC Mixed Open Jeugdtoernooi 2017
Op zondag 29 januari wordt het derde BC Mixed Open Jeugdtoernooi georganiseerd. Maar liefst 113 deelnemers van verschillende clubs uit de hele regio zullen in diverse klassen om de prijzen strijden. De toernooicommissie heeft het toernooi in elkaar gezet en er zullen die zondag 381 wedstrijden worden gespeeld. Het toernooi begint om 9.00 uur en de prijsuitreiking staat gepland voor ongeveer 18.00 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom, het belooft namelijk een spannend toernooi te worden.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op social media.