Afbeelding
Foto:

Geslaagde Dialectmiddag in Zorgboogcentrum de Regt

Algemeen

Beek en Donk - ‘Project Samen’ organiseerde op vrijdag 15 juli in samenwerking met het Brabants Dialectenfestival een gezellige middag in de Gasterij van Zorgboogcentrum de Regt in Beek en Donk. ‘Project Samen’ bestaat uit vertegenwoordigers van Seniorenvereniging Beek en Donk, Zorgboogcentrum de Regt, basisschool ’t Otterke, de LEVgroep en uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die de contacten tussen jonge mensen en senioren promoten. Stichting Brabants Dialectenfestival (SBD) bevordert zoveel mogelijk het gebruik en het (blijvend) bestaan van het Brabants dialect.

Dit kwam deze middag bij elkaar doordat er een Kahootquiz gespeeld werd door leerlingen van Groep 7 van ’t Otterke samen met senioren uit wooncomplex de Regt, de Burcht en de Oever en verschillende oudere gasten. Jong en oud moesten in groepsverband de juiste antwoorden op de gestelde vragen over het dialect zien te vinden. Dit doordat de jonge generatie het mobieltje uitstekend wist te bedienen en de ouderen vaak de goede antwoorden konden geven: wat een samenwerking!

Henrie Bouwmans en Ton van den Baar presenteerden het geheel, Tonny van de Graft (zanger en gitarist van de Beek en Donkse groep ‘Waizenutmar’) begeleidde alles op zijn gitaar. Tijdens de quiz werd er een hapje en een drankje aangeboden en na afloop was er een prijsuitreiking. De hoofdprijs bestond uit jeu de boules-ballen voor alle leerlingen met de bedoeling het spel met opa’s, oma’s en andere senioren te gaan spelen op de daarvoor aangelegde baan in de tuin van Zorgboogcentrum de Regt: jonge mensen en senioren samen dus.

Het was een bijzonder geslaagde middag die mede door een bijdrage van Dorpsraad Beek en Donk mogelijk was gemaakt. De werkgroep ‘Project Samen’ was erg verheugd dat er zoveel belangstelling was en kijkt terug op een hele geslaagde middag voor jong en oud.