Afbeelding
Foto: Christine Wevers

Geef wandelpad bij zonneweide Blauwe Poort een naam

Algemeen

Laarbeek - Geef het nieuwe wandelpad dat dwars door zonneweide De Blauwe Poort gaat een nieuwe naam en maak kans op een ballonvaart. De bouw van Zonneweide De Blauwe Poort in Beek en Donk is klaar. Het park doet sinds deze maand wat het moet doen: elektriciteit opwekken voor zo’n 3000 woningen per jaar. Dit najaar wordt een begin gemaakt met de aanleg van de beplanting. Het park krijgt een natuurlijke uitstraling, met bomen en struiken die passen bij de omgeving.

Dwars door de zonneweide is een wandelpad aangelegd, dat leidt naar het natuurgebied De Blauwe Poort. Dit nieuwe voetpad heeft nog geen naam. Daarom hebben de initiatiefnemers van het project een prijsvraag uitgeroepen: geef het wandelpad een naam. Behalve dat het paadje straks jouw ingezonden naam kan krijgen, maak je kans op een prachtige luchtballonvaart. Wie weet zie jij je eigen benoemde wandelpad straks wel vanuit de lucht. Bij de feestelijke opening van de zonneweide (voorjaar 2023) zal bovendien een naambord worden onthuld met de nieuwe naam.

Jury
Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt de prijswinnaar. De juryleden zijn: Joan Briels (wethouder duurzaamheid, gemeente Laarbeek), Frits Swinkels (voorzitter coöperatie Laarbeek Energie) en Guido Klessens (bestuurslid Heemkundekring Beek en Donk). De prijswinnaar ontvangt persoonlijk bericht.
Stuur je idee in via www.zonneweidedeblauwepoort.nl. Meedoen kan tot en met 31 oktober 2022.