De vijf vrijwilligers van het WGK, helemaal links Monique .
De vijf vrijwilligers van het WGK, helemaal links Monique .

Koffie-uurtje Huiskamer van Lieshout

Algemeen

Lieshout - De zomervakantie komt er weer aan. Aanstaande vrijdag 30 juni vindt het laatste koffie uurtje plaats voor de grote vakantie. De maand juli is vrij en dan is de eerstvolgende bijeenkomst in Franciscushof weer op vrijdag 25 augustus.

Met enige regelmaat opent Franciscushof de deuren voor Lieshoutse en Mariahoutse mensen. Ruimte wordt ter beschikking gesteld voor ontmoetingen die de vriendschappelijke en hulpvaardige contacten tussen mensen dient te bevorderen. De Zorgboog onderschrijft het belang van deze sociale functie en stelt daarvoor graag ruimte ter beschikking. Vanuit particuliere initiatieven wordt daaraan nadere invulling gegeven. Zo is Franciscushof het verzamelpunt voor de rolstoelwandelingen op vrijdag, de ontmoetingsplaats voor fysiotherapie, voor de beweegtuin, er is een gezamenlijk eetpunt en zo meer. En zo is er ook het koffie-uurtje eenmaal per maand in de Hofkamer: de huiskamer van Lieshout.

Witgele Kruis
Ruim een jaar geleden werd het honderdjarig bestaan gevierd van het Witgele Kruis (WGK). Met veel genoegen kijken Lieshout en Mariahout daarop terug. Een prachtige film is daarvan gemaakt, die tijdens de feestelijke viering werd vertoond. Op verzoek werd de film met een toelichting door voorzitter Pieter de Baaij nogmaals vertoond en wel tijdens het maandelijks ‘laatste koffie uurtje’ in Franciscushof. Naar aanleiding daarvan werd door de aanwezigen gevraagd om nadere uitleg over de huidige activiteiten, over het actuele productenpakket en over de koop- of leningsvoorwaarden. Die vragen zijn neergelegd bij de vrijwillige medewerkers van het WGK en namens hen zal Monique van Vlerken aanstaande vrijdag nadere en vooral praktische informatie verstrekken. Het zal gaan over rollators, rolstoelen, bedpannen, krukken, wandelstokken en vele andere hulpmiddelen die het leven van betrokkenen kunnen veraangenamen. U bent vrijdag welkom vanaf 10.00 uur in Franciscushof.