Afbeelding

Spelmiddag bij De Zonnebloem Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - In Café Dave van de Burgt was op donderdag 13 juli een spelletjesmiddag voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Beek en Donk. De opgave was in eerste aanleg niet zo hoog, maar na een herinnering in DeMooiLaarbeekKrant waren er toch zo’n 45 mensen bij elkaar.

De Zonnebloem had naast oudhollandse spellen ook de meer gangbare spellen zoals sjoelen, mens erger je niet, en kwartetten klaargezet. Alle spellen werden begeleid door vrijwilligers, maar vaak wisten de mensen zelf heel goed hoe het spel gespeeld moest worden. De gasten waren wel fanatiek en dulden geen vals spel, het was mooi om dat te zien. Uiteindelijk leverde het een gezellig middag op waar de gasten veel plezier hadden.

Verder werd de Zonnebloem door de supermarkten in Beek en Donk in de gelegenheid gesteld om de jaarlijkse loten te verkopen en dat was een succes. Binnen de vooraf bepaalde tijd waren alle loten verkocht en was er voor de Zonnebloem een opbrengst van ruim €750,00. Een bedrag dat ze weer aan de gasten kunnen besteden. Dank voor de medewerking van Plus, Jumbo en Jan Linders, maar ook aan al die mensen die een lot kochten. Op 9 oktober is de uitslag, als er prijzen vallen in Beek en Donk maken ze dat bekend via deze krant.