Chris Arts, Henk van de Ven en Pieter Bouman
Chris Arts, Henk van de Ven en Pieter Bouman Foto:

Jubilarissen bij de Blauwe Schut

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel worden tijdens de teerdag op zaterdag 16 september drie jubilarissen gehuldigd, waarvan er twee maar liefst 60 jaar lid zijn.

Erebroeder Chris Arts is 60 jaar lid en heeft een druk lidmaatschap achter de rug. Chris is zijn carrière bij de schut gestart in 1963 en kreeg vanaf het eerste moment tromles van Karel van Deursen. Hij is tot 1999 tamboer geweest. Verder was hij verdeeld over twee perioden 28 jaar dekenrentmeester. Bij zijn afscheid als bestuurslid is Chris in 2009 benoemd tot Erebroeder. Van 1999 tot 2002 is hij Koning geweest. Daarnaast is hij van 1997 tot 2022 penningmeester geweest van de stichting activiteiten van het Onze Lieve Vrouwe Gilde. Op dit moment doet Chris het wat rustiger aan en is hij bij gelegenheid zilverdrager.

De tweede jubilaris is Henk van de Ven. Henk is weliswaar in 1962 bij het gilde gekomen, maar door een onderbreking van ‘n jaar is het nu toch zijn 60 jarig jubileum. Tijdens die onderbreking is Henk persoonlijk door Jan van Dooren teruggehaald en heeft Jan zelfs indertijd de contributie voor hem betaald. Dit laatste is van horen zeggen, maar Jan was er zeker toe in staat. Henk heeft ook vele verdiensten bij het gilde. Vendelier van 1962 tot 1986, zestien jaar bestuurslid waarvan vijf jaar deken-schrijver, twaalf jaar standaardruiter, Koning van 2005 tot 2008, beheerder van het ‘Jan van Doorenpaviljoen’ van 2007 tot 2012 en samen met Henk van der Velden bouwmeester tijdens de bouw van het Jan van Doorenpaviljoen in 2006 en 2007. In 2013 is Henk benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Op dit moment kan hij door zijn gezondheid het tempo niet meer bijbenen en moet hij met activiteiten vanaf de zijlijn toezien.

Tot slot Pieter Bouman. Pieter viert zijn 25-jarig jubileum. Pieter is lid geworden in 1998 en heeft meteen de functie van standaardruiter op zich genomen. Helaas moest hij dit in 2006 opgeven na een val van zijn paard tijdens het EST (Europees Schutterstreffen) in Heeswijk-Dinter. Gezien zijn werk was het niet verantwoord om risicovolle functies te blijven uitoefenen. Door datzelfde werk heeft hij het gilde vaak genoeg geholpen met allerlei juridische zaken. Op dit moment is Pieter piekenier en sinds vorig jaar lid van de stichting activiteiten van het Onze Lieve Vrouwe Gilde.

Tijdens de teerdag op 16 september zullen de jubilarissen worden gehuldigd en wordt op het Jan van Doorenpaviljoen een receptie aangeboden van 19.00 tot 20.30 uur, waarbij u van harte welkom bent. Wilt u lid worden van de Blauwe Schut of van de ondersteunende vrienden? Neem dan contact op met het secretariaat via 06-52462803 of secretariaat@olvgilde.nl.