Marinus van de Horik en voorzitter Mariëtte Frijters
Marinus van de Horik en voorzitter Mariëtte Frijters Foto:

Drie jubilarissen bij Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Bij Seniorenvereniging Beek en Donk waren er in 2023 drie leden 25 jaar lid van de vereniging. Zij werden daarom in het zonnetje gezet.

De eerste die verrast werd met een mooie plantenbak en de bijbehorende oorkonde, was Marinus van de Horik en dat gebeurde tijdens het vrijwilligersdiner bij de Tapperij. Hij is al jaren bezorger van het maandblad het Bedonkske en zorgde in het verleden altijd voor het vaandel van de vereniging. Bij iedere begrafenis haalde hij het vaandel op in het Ontmoetingscentrum, bracht het naar de kerk, en zorgde dat het weer werd teruggebracht. Vorig jaar, toen hij met Dora zijn 60-jarig huwelijksfeest vierde in de Dorpstuin, stond het vaandel daar ook. Tegenwoordig wordt er nog weinig gebruik van gemaakt, want de tijden zijn veranderd.

De tweede jubilaris was Noud Verhagen: hij werd thuis bezocht door de voorzitter en de secretaris van Seniorenvereniging Beek en Donk. Op 91-jarige leeftijd woont Noud nog altijd zelfstandig, doet boodschappen met zijn auto en kookt zelf. Hij krijgt veel hulp van zijn neven, vooral van de vrouwen daarvan, en is daar erg dankbaar voor. Noud neemt ze regelmatig mee uit eten om iets terug te doen en daar genieten ze dan allemaal van.

Als derde was Piet Jacobs 25 jaar lid van de Seniorenvereniging en hij kreeg de secretaris en de penningmeester (zijn bijna buurvrouw) op bezoek. Piet is 86 jaar en staat nog erg actief in het leven. Grote afstanden rijdt Piet met zijn caravan naar het zonnige zuiden. Maar ook in andere landen heeft hij mooie adressen om naar toe te rijden. In het verleden heeft hij veel van de wereld gezien en kon daar ook vele verhalen over vertellen. Ook Piet ontving de oorkonde en een fles wijn met cadeaubon.

25 jaar lid betekent ook 25 jaar lang steun voor Seniorenvereniging Beek en Donk en dat mag zeker beloond worden! Voor meer informatie, zie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.

Piet Jacobs
Noud Verhagen