Afbeelding

Zonnebloem Lieshout plakt knopen

Algemeen

Lieshout - De activiteiten van de Zonnebloem afdeling Lieshout worden goed bezocht, niet alleen de middagen waarop vermaak wordt geboden met een artiest, maar ook als de deelnemers zelf actief moeten worden.

Vroeger werden de knopen van afgedankte blouses, jassen en broeken afgehaald en in een trommeltje gedaan en kwamen daarna soms van pas om iets te herstellen, maar meestal bleven ze jaren ongebruikt in dat trommeltje. En dan is er natuurlijk iemand die bedenkt dat je met die knopen ook andere dingen kunt doen. Dat idee hebben ze overgenomen en op 31 oktober waren er 41 deelnemers, waarvan vier van het logeerhuis Plezant, de hele middag ijverig bezig met het plakken van knopen op voorbedrukte kunststof platen. Zo werden er in de loop van de middag mooie kleurige creaties zichtbaar: vogels, honden, beren, uilen, bomen, en nog meer. Allemaal voorzien van kleurige knopen, die volop beschikbaar waren.

Er werd de hele middag ijverig gewerkt, en het is dan ook niet zo vreemd dat de deelnemers het een leuke activiteit vonden. Soms was niet helemaal duidelijk wat het werd, maar met de juiste keuze van de kleuren kwam dat toch goed. Het resultaat ging natuurlijk mee naar huis, een mevrouw die haar jas al had aangedaan kwam terug de zaal in: “och ja, ik moet munne hond ok nog meenemen”, die wilde ze waarschijnlijk thuis aan anderen laten zien!