Afbeelding
Foto:

Houtbewerken bij Howeko

Algemeen

Laarbeek - Bij Howeko is er op donderdag tijd voor houtbewerken. Een groep van vijf personen hakt er lustig op los. Er zijn blokken hout beschikbaar en ze worden bij Howeko netjes op de gewenste maat gezaagd. Van deze blokken maak je dan, naar eigen idee, beelden. Er is goed gereedschap aanwezig en er wordt veilig gewerkt. 

De groep is klein, maar niet minder gezellig en het zijn trouwe bezoekers. Samen met de andere hobbyisten van de timmerwerkplaats is er veel tijd voor gezellig overleg. Ook hebben ze bij Howeko een houtdraaibank. Houtdraaien is een uitdagende activiteit die bij Howeko wordt begeleid door Jan van Hoeck, ofwel Jan de Houtdraaier, bekend van markten en braderieën. Hoewel er zeker tijd is voor een praatje, is het een activiteit waar je de aandacht bij moet houden. Jan zorgt ervoor dat de aandacht bij het werkstuk blijft en dat je veilig kunt werken. Zeker door de een op een begeleiding word je in staat gesteld zelf een kandelaar, pot of schaal te draaien, werk waar je met recht trots op kunt zijn. Het vraagt wat extra inzet, maar die wordt zeker beloond door het resultaat. De werktijden kunnen in onderling overleg bepaald worden.

Denk je na het lezen van de activiteiten bij Howeko nu ‘misschien is dat ook wat voor mij’? Kom dan gewoon een keer langs, drink een kop koffie met de groep en kijk of wat ze doen bij je past en zeker zo belangrijk of je een klik met de groep hebt. Op alle groepen staan ervaren begeleiders die geen cursus geven, maar het sociale proces in de groep in gang houden. En natuurlijk kunnen ze je door hun jarenlange ervaring advies geven zodat je het werkstuk tot een mooi einde kunt brengen. Bij Howeko schilderen ze ook, werken ze met keramiek en beeldhouwen ze in steen. Als een van die activiteiten je interesseert, kom dan ook langs. Ze kunnen kijken of er nog een plekje vrij is. Kijk op Howeko.nl voor nadere informatie over alle activiteiten.