Schrijfclub seniorenvereniging Lieshout
Schrijfclub seniorenvereniging Lieshout

Kunst en cultuur bij Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout – De Leesclub van Seniorenvereniging Lieshout houdt op dinsdag 27 februari een bijeenkomst in de Hofkamer van Franciscushof. Dit gezellige samenzijn begint om 14.00 uur. Van tevoren wordt door de deelnemers thuis het boek ‘Eline’ gelezen van de Nederlandse schrijfster Michelle Visser. ‘Eline’ is een historische roman en het verhaal speelt in de tijd van de eerste wereldoorlog. Het boek beschrijft het leven van een archeoloog uit Leiden die in Drenthe een onderzoek moet gaan doen naar een eeuwenoud veenlijk. Ook komen de grote verschillen tot uiting tussen het leven in de grote stad Leiden en het Drentse platteland. Wilt u eens komen luisteren? U bent van harte welkom.

Wie lid is van een Laarbeekse Seniorenvereniging heeft geen klagen over gebrek aan kunst en cultuur. Men kan o.a. meedoen aan de lezingen kunstgeschiedenis van Ine Pels, die zowel in de zaal als via Zoom worden gehouden. In februari wordt de Zoom-lezing gehouden op maandag 19 februari (20.00 uur) en de zaallezing in de Bibliotheek van Helmond op donderdag 22 februari (14.00 uur). Onderwerp is dit keer De Pré-Rafaëlieten. Voor informatie kunt u terecht bij Ine Pels i.pelsvandeven@gmail.com

Ook de Filmcyclus is afgelopen seizoen weer gehouden. Op woensdag 21 februari is de vierde en laatste film met de titel ‘Les Innocentes’. Er stonden vier films op het programma met voor- en nabespreking. De filmvertoning vindt plaats in de grote zaal van het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout en start om 13.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor € 7,50. Dit is inclusief koffie/thee. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door de nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn, maar het is wel zeer aan te bevelen.