Afbeelding
Foto:

Seniorenvereniging Lieshout fietst naar Kevelaer

Algemeen

Lieshout – Een van de jaarlijks terugkerende activiteiten van Seniorenvereniging Lieshout is de fietsbedevaart naar Kevelaer. Voor dit jaar is die gepland op donderdag 8 augustus. De te fietsen afstand is ongeveer 60 kilometer en er zijn diverse stopplaatsen onderweg.

Bij het Theehuisje in Vredepeel is er voor ieder een kopje koffie met appelgebak en bij het tennispark in Oostrum is er gelegenheid om het meegebrachte lunchpakket te gebruiken. Voor koffie en thee wordt hier gezorgd. Fietsend door mooie natuurgebieden komt rond 15.30 uur Kevelaer in zicht. Aangekomen bij het priesterhuis worden de kamersleutels uitgereikt en is er nog voldoende tijd om even Kevelaer in te gaan voor een terras- of winkelbezoek. Rond 17.30 uur staat er een heerlijk diner klaar in restaurant Alt Derp, waarna om 19.00 uur de H. Mis wordt opgedragen in de kaarsenkapel. Bij mooi weer kan er daarna nog even een terras worden opgezocht. Na een goede nachtrust staat er weer een heerlijk ontbijt klaar in het Priesterhuis en rond de klok van 10.00 uur fietst het gezelschap weer naar huis. Onderweg zijn er weer diverse stopplaatsen, waaronder een lunchstop in Nieuw Bergen en een stop bij de ijssalon in Overloon. Ergens later in de middag komt Lieshout weer in zicht.

Voor de bagage en eventuele calamiteiten onderweg rijden er twee auto’s mee. Zijn er problemen met een fiets dan wacht het hele gezelschap totdat dit weer is opgelost. Er wordt in een rustig tempo gefietst, zodat het voor ieder goed te doen is. Vanaf nu kan men zich aanmelden voor deze gezellige fietsbedevaart. Geef bij aanmelding aan of u een eenpersoons of tweepersoons kamer wilt. De kosten voor de overnachting, koffie met gebak onderweg en koffie/thee bij de lunch, diner en ontbijt bedragen €80,00 per persoon bij een tweepersoons kamer. Wilt u een eenpersoons kamer dan betaalt u €5,00 meer. Wilt u niet overnachten, maar met de auto komen en mee dineren, dan betaalt u €28,00 voor het diner. Seniorenvereniging Lieshout hoopt weer op een groot deelnemersaantal. Aanmelden kan tot 1 augustus.