Afbeelding

Seniorenvereniging Lieshout huldigt jubilarissen

Algemeen

Lieshout – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 12 maart heeft Seniorenvereniging Lieshout tien jubilarissen gehuldigd die 25 jaar lid waren van de vereniging. Dat waren Jos en Sientje van de Kam, Piet van de Kam, Toon Merks, Martien Merks, Roos Verhappen, Nolly Thielen, Gon Bastiaans, Emmy Baarendse en Jo van den Biggelaar.

Drie jubilarissen waren niet aanwezig en zij krijgen hun oorkonde en bloemen thuisbezorgd door het bestuur. Er werden meer oorkondes uitgereikt en wel aan de bestuursleden Willem Damen en Theo Pardoel die na een periode van ongeveer 20 jaar afscheid namen van het bestuur. Zij kregen een zilveren speld met gouden rand en de daarbij behorende oorkonde overhandigd door een vertegenwoordiger van KBO Brabant, de heer Jan Hoevenaars. Willem Damen was wegens ziekte verhinderd, maar volgde alles via de digitale weg.

Verder kwamen tijdens deze vergadering de gebruikelijke stukken aan de orde, zoals het jaarverslag van de secretaris en de toelichting op de cijfertjes van de penningmeester. Er was een minuut stilte voor de overleden leden van het afgelopen jaar. Vanwege de stijgende bijdrage aan KBO Brabant met een bedrag van €2,00 voor het jaar 2025 kon het bestuur er niet aan ontkomen om de contributie voor het volgende verenigingsjaar te verhogen van €19,00 naar €21,00 en voor gastleden van €10,00 naar €12,00. Tot ieders verrassing was er daarna nog een feestelijk gebeuren. Drie leden werden benoemd tot erelid. Dat zijn de aftredende bestuursleden Willem Damen en Theo Pardoel en de twee jaar geleden afgetreden secretaris Nelly de Groot. Dit driemanschap heeft vele jaren lang het dagelijks bestuur van de vereniging gevormd en het bestuur vond het een mooie geste hen het erelidmaatschap van de vereniging toe te kennen. Ook voor hen was er een oorkonde en een mooie bos bloemen en natuurlijk een daverend applaus.

Dan had het bestuur nog een belangrijke mededeling. De vereniging gaat haar naam wijzigen. Het bestuur stelde aan de leden voor dit te wijzigen van Seniorenvereniging/KBO Lieshout naar Seniorenvereniging Lieshout. De aanwezigen gingen met een groot applaus akkoord met dit besluit. In de komende periode worden de officiële stappen hiervoor gezet. Met een muzikaal optreden van de Belgische zanger Rikske werd deze vruchtbare vergadering afgesloten.