Afbeelding

Fietsseizoen eindelijk geopend bij Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout – De fietsclub van Seniorenvereniging Lieshout is het hele jaar door actief. Ook in de winter wordt er gefietst, ten minste als de weersomstandigheden het toelaten. Veiligheid voor alles. 

Het is een mooie gewoonte om bij het begin van de lente het zomerfietsseizoen te openen. Voor dit jaar was dat gepland op 3 april, de eerste woensdag van april. Helaas, het regende. Waar normaal gesproken slechts een of twee keer per jaar een fietsdag niet door kan gaan vanwege het weer, is het dit jaar wel anders. De fietstocht werd verschoven naar woensdag 17 april en ook toen kon de officiële opening weer niet doorgaan. De volgende poging was woensdag 1 mei. En jawel, onder een stralende hemel werd er een mooie fietstocht gemaakt met een koffiestop bij de boerderijwinkel De Klaproos. Voor het eerst in lange tijd kon men weer op het terras zitten. De worstenbroodjes lieten zich goed smaken.

Ruim 30 fietsers hadden het seizoen mee geopend. Enkele fietsers moesten na de koffiestop meteen door naar Lieshout, vanwege deelname aan een korendag in Boekel in de middag. De rest van de groep fietste er nog een extra lusje bij en genoot nog van het mooie weer en de mooie omgeving. Intussen is de fietsclub druk bezig met het uitzetten van de fietstochten voor de fietsvakantie in Millingen aan de Rijn en voor de grote fietsdag. Beide activiteiten worden gehouden in de maand juni. Hebt u ook zin om eens mee te fietsen? Dat kan. Elke eerste en derde woensdag van de maand wordt er gefietst van 9.30 uur tot ongeveer 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon om 9.30 uur naar het Dorpshuis in Lieshout, aan de zijde van de Grotenhof. Er zijn geen kosten aan verbonden. U betaalt alleen uw eigen koffie of thee tijdens de pauze. U bent van harte welkom.