Afbeelding

Tonny en Francien Otten 50 jaar getrouwd

Historie Algemeen

Beek en Donk - Tonny (69) en Francien (67) Otten zijn op 18-11-1966 getrouwd. Wij, de twee kleindochters van Tonny en Francien, Shirley (19) en Noa (13), willen deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan. Tijd om opa en oma aan de tand te voelen!

Geschreven door kleindochters Shirley (19) en Noa (13)

Ontmoeting, trouwen en kinderen
Shirley en Noa vertellen: "Onze opa en oma hebben elkaar leren kennen in het Vossenkamp in Gemert. Opa was 16 en oma was 14. Het Vossenkamp is een café waar opa en oma allebei gingen dansen. Oma was fan van de Locomotions en die kwamen toevallig optreden. Als we aan opa vragen of het liefde op het eerste gezicht was, zegt hij volmondig: 'Nee!' Dat vinden wij maar raar, want hoe kun je nou niet meteen verliefd worden op zo'n leuke vrouw als onze oma? Er gingen weer een paar weken overheen voor ze elkaar weer zagen en ze erachter kwamen dat ze elkaar toch wel leuk vonden. Al snel hadden ze plannen om te gaan trouwen: 18 november was de grote dag! Dat vinden wij toch wel raar om te horen, want trouwen als je 19 en 17 bent is wel heel erg vroeg. Omdat oma zwanger was van hun eerste zoon David, zijn opa en oma op de zolder gaan wonen bij de ouders van oma. Na 5 jaar zijn ze gaan wonen in de Goudsbloemstraat, waar ze nu nog steeds wonen. Ondertussen is ook hun tweede kind geboren, Yvonne

Bezigheden
Opa heeft gewerkt bij de Balast Nedam. Hij vertelt er met veel plezier gewerkt te hebben. Ook wij hebben daar goede herinneringen aan omdat we vanuit de Balast Nedam elk jaar mee mochten naar de Winter Efteling! Naast zijn werk houdt opa van trombone spelen, hij zit wel in 3 verschillende muziekkapellen. Oma heeft gewerkt bij Raaijmakers Textiel en bij de Leco in Helmond. Toen David geboren is, is ze gestopt met werken en is ze huisvrouw geworden. Oma houdt vooral van winkelen en fietsen. Elk jaar gaan ze op fietsvakantie met een vast groepje. Super gezellig!

Trots
Als laatste willen we toch nog even benadrukken hoe blij wij wel niet zijn met opa en oma. Ze staan altijd voor ons klaar en het is altijd super gezellig als we er zijn. Wij hopen dan ook dat ze nog heel lang gelukkig en gezond bij ons zullen zijn! Op naar de 60!"

Afbeelding