Afbeelding

Scouting Lieshout – Mariahout zit niet stil

Kinderen & Tieners

Lieshout/Mariahout - Elke week worden er voor de diverse speltakken nieuwe opkomsten bedacht door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zo hebben de Welpen onlangs een overnachting gehad op de blokhut met een leuke speurtocht door het dorp. Een onwijs gezellige tijd vol met chips, leuke film, weinig slaap en onwijs veel plezier!

Ook de Scouts gaan binnenkort een weekend op de blokhut overnachten. Deze Scouts slapen alleen niet in de blokhut, maar gaan zelf een bouwwerk pionieren. Op de onderste verdieping gaat gekookt en gegeten worden en op de bovenste verdieping gaat geslapen worden. Hoe tof en leerzaam om in je eigen bouwwerk te mogen slapen! 

Alle groepen, Bevers, Welpen, Scouts en Explorers, zijn al druk bezig voor de aankomende Kerstmarkt op 15 december. Waarbij de opbrengsten van de Kerstmarkt volledig naar de Scouting gaan waardoor ze onder andere groot onderhoud kunnen doen aan de blokhut. Zo zijn er al onwijs veel knutselwerkjes gemaakt, hebben de Explorers een heerlijk recept uitgedokterd voor worstenbroodjes die ze zelf gaan maken en hebben de Scouts een toffe actie met chocoladerepen waarbij er één een gouden wikkel bevat waar een prachtige prijs mee te winnen valt.

Tijdens de Kerstmarkt is van alles te verkrijgen zoals onder andere kerststukjes, flesvazen, knutselwerken voor op de kersttafel of in de kerstboom, zelfgemaakte worstenbroodjes en houten dieren (o.a. een elandkop). Ook kunnen de kinderen ‘Touwtje trekken’ voor leuke cadeautjes. Een drankje en hapje mag op de Kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken! Dit alles in een gezellig kerstsfeer met vuurkorven en een muziekje op de achtergrond. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar alles wat er gemaakt en gedaan wordt bij Scouting Lieshout – Mariahout? Dan bent u van harte welkom tijdens de Jaarlijkse Kerstmarkt. Deze wordt gehouden op het terrein van de blokhut, Herendijk 7 in Lieshout, op 15 december vanaf 18.30 uur.