Sparta sprokkelt 4 punten bijeen

NULL

Beek en Donk - Op het eigen sportpark kwam Sparta'25 donderdagavond 9 april niet verder dan een gelijkspel in het inhaalduel tegen CHC uit 's-Hertogenbosch. 3 dagen later wisten de Spartanen wel de volle buit mee te nemen bij een bezoek aan EVVC uit Vinkel.

Sparta'25 - CHC 1-1
CHC had al aangegeven niet blij te zijn met het inhalen op een doordeweekse dag. Sparta zou dan ook een scherp CHC ontmoeten was de verwachting. En dat bleek direct in het begin. CHC zette direct veel druk en kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Na de eerste druk te hebben overleefd, was het na een kwartier Frank Dankers die de 1-1 maakte. De wedstrijd zakte hierna weg naar een zeer bedroevend niveau. CHC en Sparta'25 komen nu op gelijke hoogte met RKJVV (ook uit Den Bosch). CHC heeft het slechtste doelsaldo van de drie ploegen en staat daarom op de elfde plek. De ploeg die hier aan het einde van het seizoen staat (nog vijf duels) moet via de nacompetitie zijn plek in de tweede klasse veilig zien te stellen.

EVVC - Sparta'25 1-2
De Beek en Donkenaren brachten zondag 12 april een bezoek aan het hoger geplaatste EVVC uit Vinkel. Bij winst zouden de Spartanen het gat naar de 11e plaats vergroten. Een hardwerkend Sparta wist een achterstand om te buigen in een overwinning en nam de 3 punten mee huiswaarts.

EVVC hanteerde veelvuldig de lange bal en zorgde ervoor dat Sparta niet in de wedstrijd kon komen. Die tactiek bleek te werken, want EVVC kwam in de 25e minuut op voorsprong, 1-0. Sparta worstelde zich onder het ‘Engelse voetbal’ van EVVC uit en wist via Jaccy van den Enden in de tweede helft op gelijke hoogte te komen. Hij benutte een terecht gegeven penalty, 1-1. Jaccy kreeg net als Ruud-Jan Happe nog een grote kans, maar beide spelers wisten die niet succesvol af te ronden. De wedstrijd leek op een teleurstellend gelijkspel te eindigen, maar in de 80e minuut maakte Michiel Koot alsnog de beslissende treffer, 1-2. De laatste tien minuten moest Sparta'25 flink aan de bak om de voorsprong te verdedigen, maar de ploeg hield stand tegen het lange ballen geweld van EVVC.

Door deze overwinning staat sparta 3 punten boven de nummer 11 van de competitie. Aanstaande zondag kan Sparta tegen het lager geklasseerde Best Vooruit goede zaken doen om voorlopig niet naar plaats 11 te hoeven kijken. Deze gedachte moet voldoende motivatie geven aan de spelers om er eens flink op te klappen.