Afbeelding
Foto: Mark Barten

Radio Steunkous brengt bezoek aan beweegtuin Lieshout

Senioren Foto en Video

Lieshout – Wat is nu het geheim van een prettige oude dag? Op die vraag willen de makers van Radio Steunkous een antwoord vinden. Tijdens een lentetour van twee maanden doen ze, al fietsend, acht provincies aan. Afgelopen week was provincie Brabant aan de beurt en afgelopen vrijdag brachten Lijn Onvlee en Anke Sprakel een bezoek aan de beweegtuin in Lieshout. Met hun opvallende felrode radiostudio op wielen…

We kunnen allemaal een steunkous zijn

Radio Steunkous is een wekelijks radioprogramma dat gemaakt wordt door de wijkverpleging van Buurtzorg Amsterdam. Zij geloven dat wij allemaal een steunkous voor elkaar kunnen zijn. Lijn vertelt: “ Om ons tienjarig bestaan te vieren, besloten we om nu buiten Amsterdam mensen te interviewen over hun oude dag. We hebben inmiddels veel mensen op leeftijd gesproken in allerlei verschillende woonsituaties met allemaal ideeën om prettig oud te worden. Van Noord-Holland, Friesland tot in Brabant. Omdat geloof nog een rol speelt in Brabant, hebben we twee bejaarde nonnen gesproken en hoorden we ook een bijzondere verhaal van een 108-jarige non die al negentig jaar in het kloosterleven zit. En het frappante is het dat we werkelijk overal verpleegkundigen tegenkomen. Heel bijzonder. ”

“Blijf in beweging”

Een aantal antwoorden om prettig oud te worden hebben de dames inmiddels gevonden. Anke vertelt: “Denk aan: nieuwsgierig blijven, het onderhouden van contacten, dingen blijven doen die je leuk vindt, én elkaar helpen. Ook het feit dat er een euthanasieverklaring klaar ligt, geeft rust. Een belangrijke tip is het daarnaast om in beweging te blijven.” Wat een geluk dan dat er in Laarbeek beweegtuinen zijn. Jaccy van de Enden van ‘Laarbeek Actief’ is meteen enthousiast over de komst van Radio Steunkous naar Lieshout. En dat enthousiasme laten ook de deelnemers zien als Radio Steunkous de mobiele studio uitklapt. Er wordt fanatiek bewogen op de beweegtoestellen en gerekt en gestrekt op muziek. Bij de koffie laten de deelnemers zich daarna graag interviewen en wordt de felrode studio bewonderd.

Radio Steunkous ook op Spotify

Nieuwsgierig naar de lentetour van Radio Steunkous? Het programma wordt iedere dinsdag na 14.00 uur live uitgezonden bij Salto de lokale omroep van Amsterdam. Via www.radiosteunkous.nl gemakkelijk te vinden. Daar vind je alle afleveringen van de lentetour. Ook staan de afleveringen op Spotify. Vanaf aanstaande dinsdag die van Brabant met een Laarbeekse bijdrage!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding