Voorzitter Mark Booy op de toekomstige padelbanen bij TPC 't Slotje.
Voorzitter Mark Booy op de toekomstige padelbanen bij TPC 't Slotje. Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Padelbanen TPC ’t Slotje bijna gereed: ‘Alles samen moet een prachtig plaatje opleveren’

Sport

Beek en Donk - Inmiddels is de sport landelijk bekend; padel. Een combinatie tussen squash en tennis en immens populair in Nederland. Tennisverenigingen kunnen niet achterblijven met het aanleggen van padelbanen en daarom heeft TPC ’t Slotje een tijdje terug besloten om ook drie padelbanen op de accommodatie toe te voegen.

“Eigenlijk is het idee al een jaar of vier geleden ontstaan. Verschillende leden hadden er interesse in of speelden ergens anders padel en vroegen of het ook naar ’t Slotje kon komen. Als bestuur hebben we toen gezegd dat het nog te vroeg kwam, maar we hebben het wel altijd in de gaten gehouden”, vertelt Mark Booy, voorzitter van TPC ‘t Slotje. “Twee jaar geleden, tijdens corona, is er een enquête gehouden onder de leden waarin gevraagd werd naar de optie om padelbanen aan te leggen. Daar werd met meer dan 80 procent positief op gereageerd en sindsdien zijn we wat zaken in gang gaan zetten. We hebben een team samengesteld en onze onderhoudsploeg heeft het laatste halfjaar gigantisch veel gedaan. Daar zijn we erg dankbaar voor. We zijn trots om de padelbanen in juli op te kunnen leveren.”

“Als vereniging zagen we dat we een aantal leden gingen missen omdat wij geen padelbanen hadden”, gaat Mark verder. “We doen het goed als vereniging, maar willen toch iedereen wat bieden. Padel is een middel om dat voor elkaar te krijgen. Aan de ene kant moet je het wel aanleggen om leden te behouden, maar we willen het ook écht als vereniging. Je merkt nu al dat iedereen enthousiast is. Tevens doe je het eigenlijk voor heel Laarbeek, want die krijgen er nu een prachtige nieuwe sport bij. Het is mooi dat ze dat binnenkort op twee locaties (de padelbanen bij De Raam in Lieshout zijn ook bijna gereed) kunnen beoefenen. Zo kunnen we ook samen toernooien etc. gaan organiseren.”

Mooie locatie
De padelbanen op ’t Slotje worden allemaal voorzien van panoramaglas. Dat wil zeggen dat de achterwand en een deel van de zijwanden compleet van glas wordt, zonder tussenprofiel, waardoor het zicht voor toeschouwers niet geblokkeerd wordt. “Een van de drie padelbanen wordt zelfs rolstoeltoegankelijk. Dat vinden wij belangrijk omdat we momenteel ook al rolstoeltennis aanbieden op de vereniging. Mocht het allemaal een succes worden, dan kunnen wij als vereniging zelfs groeien naar zeven padelbanen, zonder daar een tennisbaan voor op te hoeven offeren. Dat is uniek. Het aantal tennisleden neemt zachtjesaan ook weer toe en we willen voor iedereen het beste. Daarnaast zijn we van plan om padelcompetitie en -toernooien te organiseren, zodat ook de competitieve speler bij ons terecht kan.”

De drie padelbanen komen direct bij de ingang van het tennispark aan de linkerkant te liggen. “De banen worden verticaal gelegd en er zit vier meter uitloop tussen. Daarnaast plaatsen we moderne bankjes met rugleuning, zodat toeschouwers kunnen kijken. Ook hebben we moderne LED-verlichting op de kooien en dat alles samen moet een prachtig plaatje opleveren. De banen zijn medio juli klaar en kunnen dan gebruikt worden, maar worden op 10 september officieel geopend. Er zullen dan een aantal internationale topspelers aanwezig zijn om een demo-wedstrijd te geven. Wie dat zijn en wat er nog allemaal meer georganiseerd gaat worden? Houdt de komende weken de berichten in de gaten!

Lid worden
Medio juli kan er wel al gespeeld worden op de padelbanen door leden. Ben jij nog geen lid, maar wil je wel spelen? Volwassen kunnen voor €50,00 de rest van het jaar onbeperkt spelen. Kinderen betalen slechts €25,00. Met dit abonnement is het ook mogelijk om te tennissen. Daarnaast worden er op zondag 11 en zaterdag 17 september ook nog twee gratis padelclinics georganiseerd van 10:00 tot 17:00u. Hier zijn al 128 inschrijvingen voor dus wacht hier niet te lang mee. Interesse? Kijk dan op www.tv-slotje.nl.