Coen Brouwers probeert de bal te bemachtigen, Jaccy van den Enden kijkt toe.
Coen Brouwers probeert de bal te bemachtigen, Jaccy van den Enden kijkt toe. Foto:

ELI wint weer een thuiswedstrijd

Lieshout - Na drie keer op rij een nederlaag op eigen veld te hebben geleden, wist ELI weer de 3 punten vast te houden. Bavos trok met 2-0 aan het kortste einde. Opvallend was wel dat de twee treffers eigen doelpunten waren van Stefan Fabrie, die rugnummer 13 (!) droeg.

De thuisclub, die zonder de geblesseerde Ruben van Hoof en Aaron Hurkx moest starten, was gebrand op een goed resultaat en nam direct het initiatief. Dat leverde in de 2e minuut bijna de openingstreffer op. De inzet van Coen Brouwers stuitte via doelman Bouwmans en de paal weer het veld in. Een minuut later miste de kopbal van Niels den Bol uit een voorzet van Jeremy Raaijmakers voldoende kracht. Het aandringen van ELI leverde in de 12e minuut de 1-0 op. Raaijmakers bediende Youri Arts op maat, die zijn schot ongelukkig voor de Bavos-verdediger in het doel zag belanden. Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak. Nu verwerkte Fabrie een inzet van Jaccy van den Enden verkeerd, 2-0. Kort hierna miste Coen Brouwers de kans om de wedstrijd al helemaal te beslissen. Hierna daalde het veldspel aan beide kanten en werd er veel balverlies geleden, zodat beide doelmannen nauwelijks in actie hoefden te komen.

Ook na rust kon de thuisclub de wedstrijd gemakkelijk controleren, hoewel Bavos wel de wil toonde om de aansluitende treffer te maken. In de 55e minuut leek ELI op een 3-0 voorsprong te komen, maar deze treffer van Rens den Bol op aangeven van Jaccy van den Enden werd afgekeurd op advies van de assistent-scheidsrechter. In de 73e minuut kwam de ploeg uit Bakel met 10 man te staan omdat Spaan met rood het veld moest verlaten. Hierna kon ELI de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Tot een treffer kwam dat niet meer, hoewel met name Jeremy Raaijmakers enkele keren heel dreigend was en Tijn van Hout in de slotseconde rakelings langs schoot.

Zondag is ELI vrij en kan het zich opmaken voor de uitwedstrijd op 12 februari tegen Milheezer Boys.