Afbeelding

Flamingo’s speelt zichzelf veilig

Sport Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 12 maart tegen Oxalis 1. De vorige wedstrijd tegen Oxalis werd verloren, waardoor Flamingo’s er nu nog meer gebrand op was om deze wedstrijd te winnen.

Flamingo’s startte fel aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in een doelpunt van Ada Kornuijt. Door de felle verdedigende druk was het lastig voor Oxalis om kansen op te zetten. Ada Kornuijt scoorde opnieuw van afstand. Daarna duurde het even voordat er een nieuw doelpunt viel, Flamingo’s wist zichzelf niet te belonen. Na een kwartier spelen lukte dat wel. Neeltje Berkvens scoorde, maar daarna vielen er in korte tijd drie doelpunten aan de kant van Oxalis, zo stond de stand weer gelijk. Fieke van den Heuvel scoorde aan de kant van Flamingo’s. Helaas verdedigde Flamingo’s iets minder fel en daardoor lukte het Oxalis om drie keer achter elkaar te scoren. Daardoor kwamen zij op voorsprong. Het laatste doelpunt van de eerste helft kwam uit handen van Fieke van den Heuvel, zij scoorde de 5-6.

Meteen aan het begin van de tweede helft scoorde Merle Willems, zo werd er weer gestart met een gelijke start. Oxalis scoorde weer, maar Ada Kornuijt scoorde daarna meteen de gelijkmaker, en meteen daarna scoorde Noa Vereijken, waardoor Flamingo’s de voorsprong pakte en deze hebben ze niet meer uit handen gegeven. Fieke van den Heuvel scoorde een mooie omdraaibal, echter schoot daarna Oxalis een bal raak. Rosa Maas scoorde van afstand en een dame van Oxalis deed dat ook. Fieke van den Heuvel en Rosa Maas schoten Flamingo’s naar een voorsprong van 12-9. Oxalis wist nog terug te komen naar 12-11, maar dat waren ook de laatste doelpunten die zij wisten te maken. Noa Vereijken scoorde van afstand en Sanne Scheepers deed dat ook nog twee keer. De wedstrijd eindigde in 15-11 en daardoor is Flamingo’s veilig in de overgangsklasse .

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist helaas niet te winnen. Zij verloren met 3-17 van Nijnsel 2. Zondag 19 maart speelt Flamingo’s 2 om 11.15 uur tegen Flash 2 in Den Dungen. Flamingo’s 1 speelt om 12.45 uur tegen DSV 1 in Diessen.