De burgemeester (in het wit) waagt zich aan een wedstrijdje tafeltennis
De burgemeester (in het wit) waagt zich aan een wedstrijdje tafeltennis

Burgemeester bezoekt ATTC´77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Burgemeester Frank van der Meijden bracht zondag 6 november samen met zijn vrouw een bezoekje aan tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel. Na een rondleiding door voorzitter Mark Rovers waagde hij het zelfs om een balletje te slaan.

Astrid Kweens, die hem uitgenodigd had tijdens het smeren van het langste stokbrood gezond, was zijn tegenstander. Dat de burgemeester erg sportief is, was meteen duidelijk, maar winnen zat er nog niet in.

Op initiatief van Een en Twintig uit Beek en Donk was er op zaterdag 5 november in Mierlo een uitwisseling voor beginners van ATTC´77, Een en Twintig en MTTV´72. Voor ATTC deden Britt en Jake mee. Ondanks dat ze erg zenuwachtig waren voor hun eerste toernooitje eindigde Britt eerste in haar poule en Jake derde in de zijne. Na de enkels werd er ook nog gedubbeld, kortom het was een gezellige en leerzame middag.

Voor de meer ervaren spelers waren er ook weer competitiewedstrijden. Het derde team speelde de return tegen de nog ongeslagen koploper Veldhoven 8. Karel van der Putten won de eerste wedstrijd, maar Mark Rovers en Henk van der Bruggen verloren. Het sterke links-rechts dubbel van Karel en Mark maakte de stand gelijk waarna de heren doorstoomden naar een 2-7 voorsprong. De laatste wedstrijd verloor Mark van Rob van Daal, waarschijnlijk omdat hij al zijn kruit verschoten had in de pot ervoor, waarin hij Walter Gruijters van zijn 100% haalde. De achterstand op Veldhoven is teruggebracht naar zes punten wat naar verwachting te weinig is om nog kampioen te worden.

Het vierde team kwam thuis in acties tegen drie zeer ervaren spelers van Bergeijk 7. Vincent Braak wist één partij te winnen en de broers Werner en Jeroen Doensen wonnen ieder twee potjes. Jeroen was tegen Aloys Verrijt heel dicht bij zijn derde overwinning,: 6-11, 12-14, 12-10, 11-6, 9-11. Gelukkig won hij samen met Vincent de dubbel zodat de winst in Aarle-Rixtel bleef.

In de zesde klasse K speelde ATTC´77 – 5 tegen de Meppers 3 uit Heeze gelijk. Bart Willems en Dennis van der Putten waren goed op dreef en wonnen elk twee wedstrijden en samen de dubbel. Stephan Vergroesen kon deze keer niet overtuigen en verloor helaas al zijn partijen. Ze staan nu op een degelijke derde plek.

Overige uitslagen:
Renata 3 – ATTC´77 1 3-7
Taverbo/Sabo 5 – ATTC´77 2 3-7
ATTC´77 6 – Veldhoven 15 7-3
ATTC´77 7 – Veldhoven 18 1-9