VV Mariahout deelt punten met Vorstenbossche Boys

Mariahout - Op een druilerige zondag heeft VV Mariahout genoegen moeten nemen met een punt in Vorstenbosch tegen Vorstenbossche Boys.

De Marianen begonnen goed aan de wedstrijd en na tien minuten werd de keeper van Vorstenbosch voor het eerst getest. Enkele minuten later kwam Michel Leenders goed vrij voor de goal, maar hij vond de keeper op zijn weg. Ook in de rebound kreeg hij het leer niet tegen de touwen. Mariahout domineerde de wedstrijd en gaf in verdedigend opzicht niets weg. In de 35e minuut had Maarten Gilsing de 0-1 aan moeten tekenen, maar hij schoot een goede lage voorzet over het doel van de thuisploeg. Zo bleef het in het restant van de eerste helft 0-0. Een stand waarmee Mariahout zichzelf gezien de veldverhoudingen tekort deed.

Na de rust was de aftrap voor Vorstenbosch, maar de bal werd snel onderschept door Coen van Eijndhoven. Met een prachtige rush van wel 70 meter, waar hij met enkele mooie passeerbewegingen nog twee man van Vorstenbosch voorbijging, werkte hij de bal prima in doel: 0-1. In plaats van door te drukken was het Vorstenbossche Boys dat vanaf dat moment beter in het spel kwam. Voornamelijk met lange ballen probeerden zij de gelijkmaker te forceren. Zij kregen daar ook meerdere kansen voor, maar een goed keepende Rick van den Heuvel hield Mariahout op de been.

Mariahout liet zich meeslepen in het spel van de Vorstenbossche Boys en lange ballen gingen over en weer. De 1-1 viel uiteindelijk dan toch. Een corner werd verlengd en kwam voor de voeten van de spits van Vorstenbosch, die beheerst de 1-1 binnen werkte. In de 80e minuut kwamen de Vorstenbossche boys met tien man te staan. Een speler kwam na een blessurebehandeling te vroeg het veld in en kreeg de gele kaart getoond. Met al een gele kaart op zak kon hij vervroegd naar de kleedkamer. Niet veel later kon Stijn van den Boogaard ook inrukken met zijn tweede gele kaart en zo waren de teams weer in evenwicht. In de laatste minuten was het keeper Rick van den Heuvel die Mariahout behoedde voor een nederlaag, waardoor 1-1 de eindstand werd. De eerste helft was overduidelijk voor Mariahout, maar op basis van de tweede helft mag Mariahout blij zijn met een punt.

Komende zondag is er voor het eerste elftal geen programma, maar een week later neemt Mariahout het op sportpark De Heibunders op tegen koploper BMC. Indien er thuis gewonnen wordt behoudt Mariahout de aansluiting met de bovenste plaatsen.