Afbeelding

Welkome zege voor Rijwielhandel van den Berg

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het was een fijn zaalvoetbalavondje voor de mannen van Rijwielhandel van den Berg. Een prettige en zeer welkome zege werd geboekt op het dit seizoen nog niet echt loskomende Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt.

Het duel ontbrandde pas echt nadat de helft van de speeltijd erop zat. Vervolgens ging het ook rap, mede dankzij twee treffers van de scherpe voet van P. Swinkels. Plots stond het binnen vijf minuten 4-0 voor de Rijwielhandel. Met een snelle aansluitingstreffer probeerde Sevenmiles nog wel iets te forceren, maar het bleek onvoldoende. Van den Berg won met 4-2 en nam afstand van Sevenmiles in de rangschikking.

In diezelfde rangschikking leed Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs duur puntverlies. Alweer, want de afgelopen drie potjes leverden maar twee schamele puntjes op wat de kampioensaspiraties niet ten goede kwam. Danny Megens Keurslagerij zal er niet om treuren, zij hielden een knap punt over aan deze wedstrijd. Vooraf zou er voor getekend zijn, na afloop overheerste misschien toch wel de teleurstelling, aangezien een riante 3-0 voorsprong zomaar werd verspeeld. Lindeboom wist deze namelijk met behulp van een nette hattrick van H. Snijders om te buigen in een voorsprong. Dat was tegen het zere been van de Keurslagerij die uiteindelijk de 4-4 produceerde en zodoende een puntendeling bewerkstelligde.

Het 3e duel der A-klassers werd een prooi voor de in vorm verkerende baltovenaars van Heesakkers Administratie & Advieskantoor. Zij bonden FC van de Burgt aan de zegekar. FC van de Burgt begon hoopvol met een snelle treffer van M. v.d. Berk die later nogmaals doel trof, maar zoals wel vaker bracht dit de tegenstander minimaal aan het wankelen. De broertjes Yahou hadden het deze avond op hun heupen namens Heesakkers en zij swingden hun team dan ook gebroederlijk met vier treffers naar een 6-3 zege. FC van de Burgt slikte inmiddels de 9e nederlaag van het seizoen en staat beteuterd onderaan. Heesakkers maakt met deze zege aanspraak op plek nummer 3.

In de B-klasse is het spannend aan kop met op deze avond duels tussen de top 4. Allereerst was daar Aben & Slag Advocaten die moesten winnen van Hurkmans Plaatwerk BV om op gelijke hoogte te komen. Een aan elkaar gewaagd potje kende een eng scoreverloop, waarna de beide kemphanen met een 2-2 op het scorebord de laatste 5 minuten begonnen. En die waren voor een furieus Hurkmans wat Aben & Slag compleet overrompelde. Het vertrouwen van het ongeslagen zijn en Vrouwe Fortuna in naam van G. Hurkmans hielpen hen nog aan drie goals. Hurkmans won het zespuntenduel met 5-2.

Medekoploper DK Garagebedrijf maakte geen fout in het duel tegen nummer 4, Meulensteen/ van Lieshout. Ook dit was een zespuntenduel en DK mocht zich kronen tot overwinnaar in een duel waarin de kleur groen ook frequent getrokken werd. Meulensteen wist helaas het net niet te vinden, daar waar DK Garagebedrijf dat wel deed. Drie treffers werden aan het doelsaldo toegevoegd en een clean sheet voor doelman J. Venrooij was een fijne bonus in deze zakelijke zege.