Mariahout verliest ondanks droomstart

Mariahout - De belangrijke thuiswedstrijd tegen Vorstenbossche Boys stond afgelopen zondag op de agenda. Mariahout betrad het veld met de wetenschap dat zij moesten winnen om aansluiting te behouden met de middenmoot. De start was veelbelovend, maar drie punten werden het niet.

Mariahout beleefde een droomstart, want binnen 4 minuten stond Mariahout al met 2-0 voor. De eerste aanval in de 2e minuut was direct raak. Sander Scheepers zette perfect voor op Dennis Veldpaus die met dit buitenkansje wel raak wist: 1-0. Amper twee minuten later werd de marge verdubbeld. Een soortgelijke situatie als bij de eerste goal, alleen werd de bal nu door Rob Wagemans voorgegeven en binnen getikt door Sander Scheepers. Helaas wist Mariahout het verschil van twee goals niet lang vast te houden. Kort na de 2-0 verloor Mariahout knullig de bal op het middenveld en profiteerde Vorstenbosch. Thijs van der Sanden maakte de aansluitingstreffer: 2-1. Mariahout bleef het spel maken en bleef de eerste helft de bovenliggende partij. Vorstenbosch creëerde een paar kleine kansjes maar dit mocht geen naam hebben. In de 34e minuut kopte Huib van Zutphen een hoge indraaiende bal op de paal. Vijf minuten voor tijd kreeg Mariahout de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer op twee te brengen. Michel Leenders kon vrij op het doel af en een hoek uitkiezen, maar helaas ging zijn inzet naast het doel.

Zoals de eerste helft begon voor Mariahout, zo startte de tweede helft voor Vorstenbosch. Al in de tweede minuut was het raak. Een voorzet van Vorstenbosch ging over alle spelers heen en belandde bij de tweede paal bij aanvoerder Marvin van Heeswijk die de 2-2 op het scorebord zette. Trainer Wim de Roy probeerde de wedstrijd weer te kantelen door twee extra aanvallers, Coen van Eijndhoven en Martijn van der Linden, in te brengen. Mariahout stond steeds meer op de helft van Vorstenbosch te voetballen en Vorstenbosch loerde op de counter. In de 80e minuut bracht Wim de Roy met Tim Barten nog een aanvaller, maar ondanks het overwicht viel de goal aan de andere kant. Met nog vijf minuten op de klok counterde Vorstenbosch naar de 2-3. Weer was het aanvoerder Marvin van Heeswijk die het net wist te vinden.

Mariahout heeft nu nog drie wedstrijden om te proberen de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De eerstvolgende wedstrijd is zondag uit tegen koploper BMC.