De 1e plaats voor Colet Claessens
De 1e plaats voor Colet Claessens

Colet Claessens wint A-klasse wedstrijd

Sportnieuws Sport

Lieshout/Kerkdriel - In Kerkdriel vond zondag 7 mei een A-klasse wedstrijd voor het rolschaatsen plaats. De Lieshoutse Colet Claessens nam, uitkomend voor RV Olympia uit Mierlo, daaraan deel bij het onderdeel figuren voor Senioren.

Al bij het eerste onderdeel bleek dat Colet de juiste vorm had, want bij 3 van de 5 juryleden stond zij op de eerste plaats. Ook bij het tweede onderdeel was dit het geval. Na het rijden van het derde onderdeel, de lussen, hadden alle juryleden Colet inmiddels op de eerste plaats staan en bij het vierde onderdeel wist zij haar voorsprong verder uit te bouwen. Met een gemiddelde waardering van ruim boven de 7 kon Colet terugkijken op een solide wedstrijd en ging zij uiteraard met een gouden medaille naar huis.

De volgende wedstrijd voor Colet is op 25 mei, wanneer ze Nederland vertegenwoordigt bij de Duitsland Bokaal in Freiburg. Dat is een internationale wedstrijd met deelnemers vanuit de hele wereld, zoals Argentinië, de Verenigde Staten en Australië. Kans op een medaille is er dan niet, maar wel de kans om haar prestaties te vergelijken met de echte wereldtop.

Wie de Nederlandse top in actie wil zien, kan op 24 en 25 juni terecht in Mierlo, waar RV Olympia het Nederlands Kampioenschap kunstrolschaatsen organiseert. Behalve Colet Claessens zullen daar diverse andere rijdsters uit Laarbeek aan meedoen.