Hans Verbakel (m) met zijn team van Have Fun Fitness
Hans Verbakel (m) met zijn team van Have Fun Fitness Foto:

Have Fun Fitness 1 jaar open: ‘Bij het sporten blijft ‘fun’ het belangrijkste’

Zakelijk advertorial Sport

Beek en Donk - “Mensen moeten plezier hebben in wat ze doen. Als ik kan creëren dat ze met een lach hier komen en met een nog grotere lach naar buiten gaan, dan zit het goed.” Dat vertelde Hans Verbakel, eigenaar van Have Fun Fitness, een jaar geleden bij de opening van zijn sportschool aan de Willemstraat in Beek en Donk. 

Nu een jaar later blikt Hans zelf met een grote glimlach terug op het eerste jaar van zijn sportschool. “Vanaf de opening hebben we niet meer stilgezeten. We willen het iedereen naar de zin maken en houden de ‘fun’ erin. Als je dat hebt met het sporten, plezier, dan houd je het vol. Het meest belangrijk is namelijk dat mensen kunnen doen wat ze willen in de sportschool.” 

En bij Have Fun Fitness zijn er voor iedereen mogelijkheden om zich op sportief gebied uit te dagen. “De mensen die hier komen zijn van 14 tot 87 jaar oud. Ieder van hen begeleiden en sturen we op de juiste manier. Dat is het voordeel dat we met een klein team van vijf mensen werken. Voor iedereen die hier komt kunnen we een persoonlijk schema maken. Eigenlijk begint hier niemand zonder dat ie weet wat ie moet of kan doen hier.” 

‘Als je geen plezier hebt in wat je doet,
dan houd je het niet vol’

Hans legt uit dat de reden om naar de sportschool te gaan voor iedereen verschillend is. “Elke persoon stelt voor zichzelf een doel. Mensen willen aan hun conditie werken, afvallen of bijvoorbeeld sterker worden.” Dat kan via de e-gym, virtuele groepslessen, fitness, personal training of fit en fun lessen. Voor iedereen wat wils. “Maar de ‘fun’ blijft daarin het allerbelangrijkste. Want als je geen plezier hebt in wat je doet, dan houd je het niet vol. Voor iedereen proberen we het plezier erin te houden.” 

Naast dat Hans en zijn team zelf ook de mensen begeleiden, werken ze onder meer ook samen met Zorgboog in Balans. “Dat is eerstelijns fysiotherapie. Die werken ook veel met e-gym en kunnen hier terecht. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met bijvoorbeeld een diëtiste.” 

Het afgelopen jaar heeft het aantal mensen dat bij Have Fun Fitness is gaan sporten een enorme vlucht genomen. Voor Hans en zijn team om ervoor te zorgen dat de ‘fun’ centraal blijft staan. “Tijdens de spitsuren in de sportschool zorgen we ervoor dat ook dan voor iedereen het sporten leuk blijft.”