Meidenacademie ELI
Meidenacademie ELI

ELI opent meidenacademie

Sport Sport

Lieshout - Het meisjesvoetbal is aan het groeien en ELI in Lieshout merkt dat ook. Daar is men nu gestart met de meidenacademie, voor meiden in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar.

Maike van Veggel en Nicole Verstappen (beiden coördinator meidenteams) zijn dé aangewezen personen die het belang van de academie kunnen toelichten. “De toenemende populariteit binnen het Lieshoutse meisjesvoetbal moet uiteindelijk ervoor zorgen dat een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Niet alleen binnen het voetbal, maar juist ook daarbuiten. Elkaar beter leren kennen, daar gaat het nu om”, vertelt Van Veggel.

Meer is beter
De coördinatrices vertellen dat er de afgelopen weken meidenleden zijn bijgekomen. Voor nu staat die teller op drie nieuwkomers. Verstappen: “Iedereen hier aanwezig is sowieso al lid van de club. Bij aanmelding is een nieuwe lid meteen onderdeel van de gloednieuwe meidenacademie.” ELI begon in 2018/2019 met twee meidenteams en afgelopen seizoen telde de club vijf meidenelftallen. Dit seizoen verdwijnt een team en raakt een elftal voller, maar dat is geen slecht teken, aldus Van Veggel. “Het is zeker geen nadeel dat de teams overvol zijn. Beter teveel speelsters dan een te krappe groep. De MO17-1 hebben dertien speelsters beschikbaar, maar door de ruime selectie van de MO15-1 met zeventien meiden zijn er bij beide teams uiteindelijk genoeg voetbalsters die kunnen spelen”, constateert Van Veggel.

Nieuweling
De negenjarige Feline Assies is nieuw bij de club, hoewel ze in Lieshout woont en een groot deel van de meidengroep vooraf al kende. “Het is leuk om een onderdeel te zijn van de meidenacademie. De connectie met andere clubleden is nóg beter geworden, omdat je mensen buiten je eigen team leert kennen vanwege de gemixte groepjes”, zegt ze. De aftrap van de meidenacademie is het begin van een reeks evenementen, speciaal voor het stimuleren van meidenvoetbal.