Gevaar voor het doel van Erik Swinkels. Aaron Hurkx (5) verdedigt, Ruben van Hoof kijkt toe.

ELI is uitgebekerd na 4-3 verlies

Lieshout - Stiphout, 99 minuten vol spanning en strijd. Zo kan het duel in de 2e ronde van de KNVB-beker tussen Stiphout Vooruit en ELI in één zin omschreven worden. De 3e klasser toonde zich uiteindelijk met 4-3 de sterkste.

Al in de 3e minuut kwam ELI op voorsprong. Het was de behendige Jeremy Raaijmakers, die de doelman passeerde en Niels den Bol in staat stelde de 0-1 binnen te tikken. Direct hierna kwam het antwoord van de thuisclub. De Kleine kopte de bal uit een hoekschop tegen de lat. Even later werd Jaccy van den Enden na een afgemeten pass van Maurice Vinkenburg op de rand van het 16-metergebied neergelegd. Jeremy Raaijmakers zag zijn inzet door de Stiphoutse sluitpost gestopt. Hierna werd de thuisclub sterker en was Vos met een afstandsschot bijna succesvol. Met een fraaie redding wist Erik Swinkels de bal nog uit de bovenhoek te tikken. In de slotfase van de 1e helft was de thuisclub twee keer dreigend, maar ook ELI liet zich niet onbetuigd. Coen Brouwers was met een hakbal na een mooie combinatie met Ruben van Hoof dichtbij een treffer en kopte Lex Hollanders uit een hoekschop bijna de 0-2 binnen.

In de eerste minuten na rust kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong. Dekkers kopte de gelijkmaker binnen en even later was het De Vries, die de bal uit een vrije trap in de bovenhoek schoot. In de 57e minuut kwam ELI, dat zonder steekhouder Lars Teuben aantrad, op gelijke hoogte. Uit een mooi opgezette combinatie was het aanvoerder Coen Brouwers, die de voorzet van Roel van Mook binnenschoof, 2-2. In de 70e minuut kwam Stiphout op 3-2 via de tweede treffer van De Vries. Even later moest dezelfde speler met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Met een man minder was het toch Dekkers, die uit een snelle counter de 4-2 binnenschoot. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar ELI bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. In de 90e minuut was het Youri Arts, die de 4-3 liet aantekenen na een blunder van de doelman. ELI was in de negen minuten van de extra speeltijd nog dichtbij de gelijkmaker. Coen Brouwers was er twee keer dichtbij en in het laatste fluitsignaal schoot Jeremy Raaijmakers tegen de lat. Het team van trainer Jeroen Vermaat kreeg echter niet de beloning voor het harde werken.

Zondag gaat koploper ELI op bezoek bij nabuur ASV’33.