Afbeelding

Herfstvakantie-activiteiten Laarbeek actief

Sport

Laarbeek - In de herfstvakantie heeft Laarbeek Actief weer een aantal activiteiten voor kinderen georganiseerd. Al met al hebben er 140 kinderen meegedaan met de activiteiten waarbij er veel is geleerd, samengespeeld en bewogen.

Op dinsdag was de eerste activiteit van de herfstvakantie ‘vloer is lava’. Hierbij mocht groep 1 t/m groep 4 aan deelnemen. Laarbeek Actief had een parcours uitgezet waar de kinderen over heen moesten klimmen of klauteren, waarbij ze ook veel verschillende spelvarianten hebben gedaan. In de middag was er een obstakel run voor groep 5 t/m groep 8, waarbij door heel de zaal verschillende obstakels waren neergezet waar ze overheen moesten springen of onderdoor moesten kruipen. De deelnemers moesten proberen om deze in een zo’n snel mogelijk tijd af te leggen.

Op woensdag was de eerste activiteit ‘mini-racket spelen’ in samenwerking met BC Mixed (badmintonclub). Er is een leuke ochtend neergezet voor groep 1 t/m groep 4 waarbij de kinderen hebben geleerd om te mikken, maar ook oog- handcoördinatie moesten toepassen en nog veel meer. Ze hebben hierbij allemaal verschillende spelletjes gedaan. In de middag was er voor groep 5 t/m groep 8 ‘lasergame’. Hierbij streden twee teams tegen elkaar om te kijken wie de meeste targets kon veroveren. Er werd ook gekeken welk team de meeste deelnemers had geraakt. Door de hele zaal waren materialen neergezet waar ze achter konden schuilen.

Donderdag was de eerste activiteit ‘mini-voetbal’ voor groep 1 t/m groep 4. Hierbij hebben ze allemaal voetbal gerelateerde spelletjes gedaan, waarbij de kinderen hebben geleerd om te mikken op goal te schieten, maar ook om tussen pionnetjes door te dribbelen. Als eindspel hebben ze met zijn allen een grote partij gespeeld, waarbij ze alles wat ze hebben geleerd konden laten zien. In de middag werden er allemaal spellen met de bal gespeeld voor groep 5 t/m groep 8. Hierbij hebben ze in twee teams allemaal verschillende spellen gedaan, zoals: voetbal, hockey, basketbal en handbal. Hierbij is er veel bewogen, maar ook veel gescoord. Ze hebben ook veel geleerd over de sporten die ze gedaan hebben.

De laatste dag van de herfstactiviteiten begon met als eerste activiteit lekker ‘gymmen’ met groep 1 t/m groep 4. Hierbij waren er allemaal materialen door de gymzaal heen gezet waar de kinderen onderdoor of overheen moesten klimmen. Hier hebben ze zich een uurtje helemaal uit kunnen leven. In de middag was er ‘archery attack’ voor groep 5 t/m groep 8, waarbij de kinderen hebben geleerd om met een boog te schieten en om te mikken. Er waren targets neergezet waar de kinderen op moesten schieten. Er zijn veel targets geraakt.

Op maandag 12 december om 18.00 uur kun je jezelf aanmelden voor de kerstvakantie-activiteiten. Zou jij een keer mee willen doen in de vakantie of meer informatie willen? Ga dan naar www.laarbeekactief.nl.