Joost van Goch en Bert Coolen in actie.
Joost van Goch en Bert Coolen in actie. Foto: Rob de Ruiter

Kampioenschap Een en Twintig raakt uit zicht

Sport Sport

Beek en Donk - In de wedstrijd tegen TTCV uit Veghel bleek de afwezigheid van Jordy Kivits van grote invloed op het eindresultaat. Hoezeer invaller Bert Coolen ook probeerde om wedstrijden naar zijn hand te zetten, zijn nog jonge leeftijd en gebrek aan ervaring braken hem op. 

Door de 7-3 nederlaag is TTCV met een voorsprong van drie punten inmiddels weer koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Een en Twintig het hoofd nog niet in de schoot geworpen, of zoals speelster Rowena de Haas het verwoordde: “We blijven geven, hopen op het beste, maar houden rekening met andere scenario’s.”

Het met invaller Gijs Oprins uitkomende team 2 bleek niet opgewassen tegen koploper Taveres. Met een 7-3 nederlaag werden de Een en Twintig mannen naar huis gestuurd. Silvain de Koning was met twee overwinningen de grootste sta in de weg voor Taveres. Jeroen Engelhart sloot de avond af met één winstpartij.

Het aanstaand kampioenschap van team 3 lijkt een enigszins verlammende werking te hebben. Tegen het laag geklasseerde Flash werd een moeizame 6-4 overwinning uit het vuur gesleept. Getuige zijn drie overwinningen wist Bert Coolen als beste weerstand te bieden aan de kampioenskoorts. Joost van Goch en Gijs Oprins lieten het bij respectievelijk twee en één overwinning. Met een voorsprong van negen punten kan Een en Twintig komende week het kampioenschap binnenhalen. Het is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van de andere wedstrijden.

Een en Twintig 4 ging onverwacht hard onderuit tegen Veldhoven. Deelden deze teams voor aanvang van de wedstrijd gezamenlijk de voorlaatste plaats, na een 8-2 nederlaag is dit recht enkel nog voorbehouden aan Een en Twintig. Spelers Patrick Biemans, Rolf Hendricksen en Tim van Dalen waren vaak gelijkwaardig aan hun tegenstanders, toch viel het kwartje vaak de verkeerde kant op.

Voor Een en Twintig 5 is degradatie nagenoeg zeker. Getuige de 9-1 nederlaag kon ook tegen Stiphout geen vuist gemaakt worden. Van de Een en Twintig spelers Rob Udink, Hamed Alisedaghat en Eva Verrijt wist alleen Eva een wedstrijd winnend af te sluiten.

Een en Twintig 6 maakt een goede periode door. Werd vorige week een knap gelijkspel tegen koploper Never Despair afgedwongen, deze week was Kruiskamp uit den Bosch duidelijk een maatje te klein. Na een gedecideerde 8-2 overwinning heeft Een en Twintig de tweede plaats stevig in handen. Verantwoordelijk voor het succes van Een en Twintig waren deze week Kevin Biemans, Jos de Gruyter en Jolanda Biemans.

Een en Twintig 7 was verantwoordelijk voor de verrassing van de week. Dit team, wat tot op heden nog maar één wedstrijd wist te winnen, beleefde tegen Veldhoven een droomavond. Omdat Een en Twintig spelers Shaun Marien, Petri Dovens en Wendy van Deursen regelmatig boven zichzelf uitstegen kon een 9-1 overwinning worden opgetekend. Voor Wendy van Deursen kon de avond al helemaal niet meer stuk. Zij wist haar eerste individuele wedstrijd te winnen. Door dit resultaat klom Een en Twintig op naar de voorlaatste plaats.