Tim Barten, die 2 goals scoorde, kopt net naast uit een corner.

Mariahout wint ook derby met VOW

Mariahout - De ploeg uit Zijtaart verraste Mariahout voor aanvang van de wedstrijd met een groot oranje cadeau op de middenstip vanwege het winnen van de eerste periode. Daarna duurde het even voordat deze derby op een échte derby leek, maar Mariahout pakte terecht de overwinning.

Mariahout, dat vanwege blessures aantrad zonder aanvoerder Chiel van Wanrooij en middenvelders Tom van Hoof en Stijn van den Heuvel, begon te afwachtend aan deze wedstrijd. Goalgetter Tim Barten zette Mariahout echter in de 20e minuut bij de eerste goede aanval op voorsprong: 1-0. Een prachtige een-twee door Haike van der Burgt en David van Rossum werd door Haike prachtig laag voorgezet op Tim die beheerst laag in de hoek binnenschoot, buiten bereik van de sterke doelman van VOW Niek van Zutphen. Mariahout liet hierna VOW in balbezit, maar zodra er een beetje druk werd gezet, hanteerde VOW de lange bal en die was voortdurend voor centrale verdediger en aanvoerder Huib van Zutphen die een ijzersterke wedstrijd speelde. Aan de andere kant probeerde Mariahout via de zijkanten er tussendoor te voetballen, maar in de eindfase ontbrak het vaak aan een goede eindpass, waardoor er geen echte kansen werden gecreëerd.

In de tweede helft liet Mariahout vanaf de start z’n tanden zien en dat leidde al snel tot de 2-0. De aanval startte, zoals heel vaak, over de rechterkant via David van Rossum. Zijn schot werd van richting veranderd en de enige die dat perfect inschatte was topscorer Tim Barten die met zijn 13e treffer in dit seizoen de 2-0 aantekende. Hierna dacht Mariahout een strafschop te krijgen omdat de man van de wedstrijd, Haike van der Burgt, na een lichte overtreding werd neergelegd in het strafschopgebied na een mooie individuele actie. De goed leidende scheidsrechter Kenley Franke dacht daar anders over en hij was wel consequent, aangezien even later VOW ook geen strafschop kreeg na een lichte overtreding van Mariahout. Na een uur spelen had de uitstekend spelende Mariahout spits Niels Vissers met zijn halve omhaal bijna succes en kwam Mariahout daarna goed weg na een corner van VOW die voorlangs werd gekopt. Diezelfde Vissers legde in de 70e minuut de bal goed breed en die voorzet werd op waarde geschat door Dennis Veldpaus: 3-0. Mariahout speelde hierna volwassen de wedstrijd uit en trainer Freddy Vermeulen kon tevreden toekijken hoe zijn invallers Pim Schepers, Tim Aarts en in de eindfase Sander Brugmans prima invalbeurten lieten aantekenen.

Mariahout lijkt klaar voor de topper volgende week tegen de nummer 2 Avesteijn in Dinther, aanvang 14.00 uur.