Lisa Ceelen, Thomas Orbon en Niels van Kessel.
Lisa Ceelen, Thomas Orbon en Niels van Kessel. Foto:

Jeugdteam Een en Twintig blijft aan winnende hand

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Het in de NTTB competitie debuterende jeugdteam van Een en Twintig blijft boven verwachting presteren. Door een ruime 8-2 overwinning op streekgenoot Stiphout neemt dit team, weliswaar op ruime afstand van de koploper, de tweede plaats in op de ranglijst. Thomas Orbon bleef in tijdens al zijn wedstrijden ongeslagen. Niels van Kessel en Lisa Seelen behaalden ieder twee overwinningen. 

Het 1e seniorenteam behaalde een nipte 4-6 overwinning tegen de Meppers in Heeze. Door dit resultaat blijft Een en Twintig weliswaar koploper, maar zag het concurrent Bergeijk wel tot op vier punten naderen. Peter van den Eijnde bleef ongeslagen. Rowena de Haas zorgde voor twee punten en was mede verantwoordelijk voor de winst in het dubbelspel. Invaller Stephan Hamelijnck had zeker winstkansen. Aanstaande donderdag ontvangt Een en Twintig concurrent Bergeijk. 

Team 2 lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Tegen het hoger geklasseerde Taverbo behaalden Jeroen Engelhart, Stefan Hamelijnck en Sylvain de Koning een prima 4-6 overwinning. Door dit resultaat heeft Een en Twintig een rechtstreekse degradatieplaats verlaten. 

Team 3, gepromoveerd van de 4e naar de 3e klasse, blijft vriend en vijand verbazen. Door een prima 2-8 overwinning op Flash uit Eindhoven wisten Gijs Oprins, Joost van Goch en de ongeslagen gebleven Guido Graat een plek in de middenmoot te veroveren. Wanneer aanstaande donderdag tegen het lager geklasseerde Veldhoven een soortgelijke prestatie wordt neergezet dan strijdt Een en Twintig zelfs mee om (weer) een promotieplaats.

Mocht team 4 kampioensaspiraties hebben gehad dan zijn deze vooralsnog te voorbarig gebleken. Medekoploper Attaque sloeg in een onderling treffen genadeloos toe, 1-9. Een zeer teleurstellend, maar ook enigszins onterecht resultaat nu de Een en Twintig spelers in maar liefst zes wedstrijden de alles beslissende vijfde game niet wisten te winnen. Patrick Biemans redde deze avond de Beek en Donkse eer. 

Roel Beekmans, Hamed Alisedaghat, en Tarek Abou Saada, allen uitkomend voor team 5, bleken niet opgewassen tegen de krachten van koploper Veldhoven. Toch had de 1-9 nederlaag kleiner van formaat kunnen zijn wanneer het geluk wat meer aan de Beek en Donkse kant was geweest. Het enige tegenpunt kwam van de hand van Tarek.

Team 6 wist door een 3-7 overwinning op het Astense ATTV zich uit de degradatiezorgen te spelen. Wanneer Jos de Gruyter, Hans Eekels en Jolanda Biemans de ingeslagen weg een vervolg weten te geven dan is zelfs een promotieplek nog haalbaar. 

Team 7 mag zich door een vertekende stand even koploper in haar klasse noemen. Een positie ontstaan na een 7-3 overwinning en een achterstand in wedstrijden van diverse andere teams. Christi Eekels, Shaun Marien en Petri Dovens leverden via twee overwinningen allen een gelijk aandeel in de winst.