Aum van Berlo in actie
Aum van Berlo in actie

Een en Twintig richt pijlen op volgend seizoen

Sport Sport

Beek en Donk - De punten met Flash werden in de wedstrijd waarin voor Een en Twintig niets meer te winnen of verliezen viel eerlijk verdeeld, 5-5. Jordy Kivits toonde zich nog het meest gedreven. Hij bleef de gehele avond ongeslagen. Peter van den Eijnde hield het bij twee overwinningen. Rowena de Haas bleef deze avond puntloos. 

Jordi Kivits kan vrede hebben met de definitieve 2e plaats. “Mijn afwezigheid tijdens het cruciale treffen met TTCV heeft ons niet de kop gekost. Te vaak hebben we punten laten liggen in andere confrontaties, en dat mogen we onszelf aanrekenen.”  

Een en Twintig 2 heeft de laatste mogelijkheid om te ontkomen aan een promotie/degradatie wedstrijd niet gegrepen. De hoop op een benodigde monsterscore kon na drie wedstrijden en een 0-3 achterstand definitief worden begraven. Het toont de veerkracht en de mentale weerbaarheid van dit team, vertegenwoordigt door Jeroen Engelhart, SIvain de Koning en Jos Beniers, dat het ondanks alles niet bij de pakken neer ging zitten. Jos Beniers bleek zelfs twee keer een te groot obstakel voor de Ossenaren. Ondanks de 3-7 nederlaag ziet Een en Twintig de promotie/degradatiewedstrijd met het volste vertrouwen tegemoet. 

Een en Twintig 3 liet nog maar eens zien de terechte kampioen te zijn. De Veldhovens tegenstanders werden door Bert Coolen, Gijs Oprins en Joost van Goch het bos ingestuurd met een 2-8 nederlaag. Bert Coolen was de man of the match met drie overwinningen. Hij werd hierbij op de voet gevolgd door Gijs en Joost met ieder twee winstpartijen. Door het kampioenschap promoveert Een en Twintig naar de 3e klasse.

Een en Twintig 4 is ook veroordeeld tot het spelen van een promotie/degradatiewedstrijd. Ondanks een prima 7-3 overwinning kwamen de Een en Twintig mannen Ton Paardekoper, Tim van Dalen en Rolf Hendricksen twee puntjes te kort voor direct klassebehoud. 

Voor Een en Twintig 5 volgt rechtstreekse degradatie naar de 6e klasse. Ook de laatste wedstrijd ging, zij het nipt, verloren 4-6. Tarek Abou Sadaa met twee en Roel Beekmans en Eva Verrijt ieder met één overwinning waren verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten.

Een en Twintig 6 sloot af met weer een overwinning. Dit keer werd het Osse OTTC slachtoffer van de dadendrang van de Een en Twintig spelers Jolanda Biemans, Hans Eekels en Kevin Biemans. Zij zorgden samen voor een 4-6 zege. Een en Twintig kan door het behalen van de tweede plaats via een promotie/degradatiewedstrijd nog aanspraak maken op promotie. Hiervoor zal dan op 9 december moeten worden gewonnen van Rally uit Wijk en Aalburg.

Een en Twintig 7 kwam in de wedstrijd tegen kampioen Unicum nog duidelijk tekort. Ondanks een 9-1 nederlaag kan dit team tevreden terugkijken op haar debuut. Shaun Marien redde op deze avond de Beek en Donkse eer.