Joost van Goch brengt de bal in het spel.
Joost van Goch brengt de bal in het spel. Foto: RdR

Kampioenskansen Een en Twintig verkeken

Sport Sport

Beek en Donk - Mocht Een en Twintig nog gehoopt hebben op een kampioenschap, na een 5-5 gelijk spel tegen het Tilburgse Irene was deze hoop wel verdampt. Van meet af aan was duidelijk dat het de Een en Twintig spelers ontbrak aan het geloof in een goede afloop. Na een vrij gezapige partij tafeltennis werden de punten broederlijk verdeeld. Voor Een en Twintig staat er in de laatste wedstrijd van het jaar niets meer op het spel. 

Hoe anders is dit voor team 2. Hoewel dit team de laatste weken goed presteert, zo werd vrijdag tegen het hogergeplaatste Attaque door Silvain de Koning, Jeroen Engelhart en Jos Beniers een verdienstelijk gelijkspel behaald, lijkt het niet te kunnen ontsnappen aan een promotie/degradatie duel. De enige mogelijkheid hiertoe leidt via concurrent OTTC. Wanneer in een onderling duel met grote cijfers wordt gewonnen is klassenbehoud gegarandeerd. 

Een en Twintig 3 kan met nog één wedstrijd te spelen het kampioenschap al gaan vieren. Doordat concurrent Taveres onverwacht veel punten verspeelde is Een en Twintig niet meer te achterhalen. Gijs Oprins, Guido Graat en Joost van Goch toonden zich in het uit duel met het Aarle Rixtelse ATTC kampioenswaardig. Met een ruime 3-7 overwinning op zak keerden de kampioenen terug naar Beek en Donk. 

Ondanks het 5-5 gelijkspel tegen het Eindhovense Flash lijkt team 4 niet aan een promotie/degradatie wedstrijd te kunnen ontkomen. In de wedstrijd tegen Flash lieten de Een en Twintig spelers Ton Paardekoper, Rolf Hendricksen en Patrick Biemans zien alle vertrouwen te hebben in deze beslissingswedstrijd. In vier van de vijf verloren wedstrijden was een beslissende vijfde game nodig. Ton Paardekoper leverde met twee overwinningen en winst in het dubbelspel de grootste bijdrage. Rolf Hendricksen en Patrick Biemans volstonden met één overwinning. 

Een en Twintig 5 ging strijdend ten onder. Koploper ATTV velde via een 2-8 overwinning definitief het vonnis over dit team. De opgelopen achterstand op de nummer voorlaatst is ondertussen dusdanig groot dat degradatie een feit is. Roel Beekmans en Tarek Abou Saada sputterden nog het langst tegen. Beiden behaalden één overwinning. Voor Hamed Alisedaghat waren de druiven nog zuurder. Hij bleef puntloos.  

Een en Twintig 6 kan via een beslissingswedstrijd promotie naar de 6e klasse afdwingen. In hun voorlaatste wedstrijd waren Hans Eekels, Kevin Biemans en Jos de Gruyter met 8-2 de baas over Rotac. Hans en Kevin bleven deze avond ongeslagen. Jos de Gruyter gunde een van zijn tegenstanders de overwinning.

Een en Twintig 7 pakte voor de tweede week op rij een overwinning. Deze week werd het fel tegenstribbelende Budilla met een 6-4 nederlaag naar huis gestuurd. Shaun Marien en Petri Dovens behaalden elk twee persoonlijke overwinningen en wisten ook het dubbelspel te winnen. Wendy van Deursen wist (weer) een overwinning aan haar totaal toe te voegen.