Coach Rob van Offeren geeft Onder 14-1 aanwijzingen in time-out

Heren 1 Basketball Club Lieshout wint topper

Lieshout - Onder 12 speelde zaterdag tegen het ongeslagen Yellow Sox uit Bakel. De bezoekers waren duidelijk sterker met 8-38 bij rust. Verlies kon niet worden voorkomen, maar in de tweede helft vond Lieshout wat vaker het net in een 35-81 verliespartij.

Mannen Onder 16 nam het op tegen laagvlieger E.B.C.G. uit Geldrop. Lieshout was duidelijk de bovenliggende partij en won met 95-38.

Onder 14-2 speelde tegen Akros uit Boxmeer. Lieshout begon slap, miste veel kansen waardoor Akros bij rust met 22-38 voor stond. In het derde kwart was Lieshout scherp. Het verkleinde het verschil naar 40-44. In een spannende slotfase werd het verschil zelfs verkleind tot één punt, maar Akros speelde de laatste seconden slim uit en won met 53-54.

Mannen Onder 18 verzuimde kansen af te maken in het eerste kwart tegen Akros. Daardoor liepen de scores gelijk op. In het tweede kwart sloegen de Lieshoutenaren een gat van negen punten en door veertien punten van Daan van Aspert in de derde periode werd de voorsprong uitgebouwd naar 39-21. Lieshout liep verder uit naar een 62-33 winst.

Onder 14-1 speelde tegen Yellow Sox uit Bakel. In een gelijkopgaande strijd besliste Lieshout de wedstrijd in de laatste minuten van de wedstrijd. Het won met 59-50.

Heren 2 speelde tegen Black Eagles uit Rosmalen. Met spelers van Mannen Onder 18 werden snelle aanvallen gespeeld om de zoneverdediging van de bezoekers te ontregelen. Dat resulteerde in een 27-29 ruststand. Lieshout speelde goede aanvallen, maar de bal wilde niet vallen. Het fysieke spel van de bezoekers brak Lieshout op. Black Eagles won met 39-59.

Heren 1 nam het op tegen koploper Dunatos uit Meerssen. In een gelijk opgaande strijd sloeg Lieshout bij ingang van het laatste kwart een beslissend gat van acht punten. Dunatos vluchtte in een time-out om het momentum van Lieshout te breken. Het kwam terug tot twee punten, maar met scores van Bob van Kemenade en Tim Vervoort werd de 56-49 winst door Lieshout veiliggesteld.

Dames 1 speelde tegen E.V.B.V. Octopus uit Vught. Lieshout werd in het begin van het eerste en tweede kwart even overdonderd door de tegenstander, maar herstelde zich goed. Het bereikte de rust met een 30-24 voorsprong. In het derde kwart liet Dames 1 slechts vier punten van de tegenstander toe en liep het uit naar 52-28. Die voorsprong werd in het laatste kwart uitgebouwd naar een 65-37 overwinning.