David van Rossum speelt de bal door de benen van zijn tegenstander.

Gelukkig Nijnsel wint in blessuretijd van Mariahout

Mariahout - Op een zeer druk bezocht Sportpark ‘De Heibunders’ ging Mariahout voortvarend van start.

Binnen 1 minuut scoorde spits Haike van der Burgt na goed voorbereidend werk van Dennis Veldpaus: 1-0. Nijnsel was wakker en ging fysiek de duels aan. Na ruim een kwartier had aanvoerder en uitblinker van Nijnsel Rick vd Vleuten een goede actie. Hij legde de bal panklaar voor Arjan van Zutphen, maar zijn schot van dichtbij ging hoog over. Mariahout was het eerste half uur de betere ploeg, en kwam in de 21e minuut op 2-0. Een indraaiende vrije trap van Tim Barten werd door de wederom zeer goed spelende Huib van Zutphen binnen gewerkt. Nijnsel schakelde een tandje bij en kreeg steeds meer een veldoverwicht. Mariahout zakte vaak in en liet het spel aan Nijnsel. Een vrije trap van Hoppenbrouwers viel zomaar binnen door slecht communiceren van de Mariahout-achterhoede: 2-1. Even voor de pauze had Stijn van den Heuvel een goede actie. Hij werd met een forse tackle binnen de 16 tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

In de tweede helft een licht veldoverwicht voor Nijnsel en dat kwam met name omdat er door Mariahout niet over het middenveld werd gevoetbald. Na iets meer dan een uur spelen bracht trainer Freddy Vermeulen twee verse krachten in. Dennis Veldpaus werd vervangen door Niels Vissers en Tim Aarts werd gewisseld voor de van een blessure herstelde Joep van Hoof. Nijnsel behield echter het middenveld in handen ondanks dat ze vandaag spelverdeler Jelle de Louw mistte vanwege een blessure. Na 80 minuten scoorde Nijnsel de gelijkmaker door een mooie intikker van Rob Witlox uit een vrije trap van Van der Vleuten: 2-2. Gezien het totale spelbeeld een terechte tussenstand. Mariahout voelde echter niets voor een puntendeling en bracht Freek Habraken en Sander Scheepers in voor Tim Barten en Tom van Hoof. Het was echter Nijnsel die ver in blessuretijd door aanvoerder Rick van der Vleuten de overwinning pakte: 2-3. In de laatste minuut werd verdediger Chiel van Wanrooij van het veld gestuurd met een tweede gele kaart.

Mariahout leed hierdoor onnodig puntenverlies en met een achterstand van 7 punten op koploper Nijnsel kunnen de kampioensaspiraties even in de ijskast. Zaak is om de komende wedstrijden te herpakken en hopen op enkele misstappen van Nijnsel die de komende twee wedstrijden met een behoorlijke ziekenboeg moeten aantreden tegen de nummer 3 en 4. De ervaring die het elftal van Freddy Vermeulen vandaag heeft opgedaan moet meegenomen worden naar de nacompetitie, zodat het zuur van deze nederlaag kan worden omgezet in het zoet van een mogelijke promotie. Aanstaande zondag speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Irene uit Gemonde, aanvang 14.00 uur.