Sparta’25 wint van Prinses Irene

Beek en Donk - Door de afgelaste wedstrijd tegen Volkel moest Sparta’25 twee weken wachten om revanche te kunnen nemen voor de nederlaag tegen Boekel Sport. Daarvoor moest de uitwedstrijd in Nistelrode tegen Prinses Irene gewonnen worden.

De start van de wedstrijd verliep voortvarend voor de Beek en Donkenaren. Al na 10 minuten opende Sparta’25 de score. Rick van Heijnsbergen speelde zich rechts van het doel vrij en schoot vervolgens met links de bal overtuigend in de verre hoek binnen. Vanaf dat moment was Sparta’25 de betere ploeg. Rond de 30e minuut waren de bezoekers tot twee keer toe dicht bij de 0-2, maar helaas zonder het gewenste resultaat. De beste kans voor de 0-2 was er in de 35e minuut. Door een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Prinses Irene kwam de bal voor de voeten van Freek Schoones. Helaas werd zijn schot nog net voor de doellijn onschadelijk gemaakt. Sparta’25 ging met een verdiende voorspong de rust in. Het enige verwijt dat de ploeg zich kon maken was dat het slechts 0-1 stond.

Zoals wel vaker dit seizoen had ook deze wedstrijd twee gezichten. Na rust was het overwicht van de groen-witten uit de eerste helft geheel verdwenen. Prinses Irene had het betere van het spel en drong Sparta’25 achteruit. Ondanks het overwicht van de gastheren kwam Sparta’25 niet echt meer in gevaar. De aanvallen stokten meestal nog buiten de zestien meter lijn. En als het wel lukte om het strafschopgebied te bereiken dan maakte Sparta’25 doelman Bram Werdens de aanval onschadelijk.

Door deze overwinning en de resultaten op de andere velden kan Sparta’25 op tweede paasdag 10 april zich weer aan de kop van de ranglijst nestelen. Dan moet wel de inhaalwedstrijd tegen Volkel worden gewonnen. Aanvang 14.30 uur op sportpark ’t Heereind.