Sparta’25 wint van Groesbeekse Boys

Beek en Donk - Sparta’25 nam het afgelopen zondag in een uitwedstrijd op tegen Groesbeekse Boys. Een wedstrijd tussen de nummer één en nummer laatst in de competitie. Het grote verschil op de ranglijst was echter niet zichtbaar op de grasmat.

De thuisploeg kreeg de eerste kansen om de score te openen. Na 10 minuten was Noek Beers dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. Vijf minuten later was het opnieuw Groesbeekse Boys dat in een scoringspositie kwam, maar ook dit keer werd het net niet gevonden. Het eerste gevaar van Sparta’25 kwam na 20 minuten spelen van Denzel Hajema. Zijn schot belandde echter in de handen van de keeper. Een paar minuten later was het toch Sparta’25 dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een diepe bal van achteruit van Philippe Cleutjens kwam in de voeten van Freek Schoones. Die zette vervolgens de 0-1 op zijn naam door de bal in de korte hoek binnen te schieten. Vlak voor rust verdubbelde Sparta’25 de voorsprong. Uit een voorzet van Rick van Heijnsbergen wist Michiel Koot de doelman te verschalken, 0-2.

Al snel na rust kregen de groen-witten een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Rick van Heijnsbergen kon oprukken naar het doel, maar zijn schot belandde op de lat. Even later kreeg ook Mike Janssen vanuit een verre ingooi van Denzel Hajema een prima mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Na een uur spelen verkleinde Groesbeekse Boys de achterstand naar 1-2. Stan Janssen kon vanaf de middenlijn vrij oprukken naar het doel van Sparta’25 en omspeelde doelman Bram Werdens. Tien minuten later waren de gastheren nog dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Groesbeekse Boys werd door Stan van de Ven van de lijn gekopt. Daardoor werd de eindstand 1-2 in het voordeel van Sparta’25.

Zondag 12 maart staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen RKSV Schijndel, aanvang 14.30 uur.