Sparta’25 verliest met 3-1 van Boekel Sport

Beek en Donk - Sparta’25, dat vorige week op een haar na de 2e periode misliep, ging afgelopen zondag op bezoek bij Boekel Sport. Ondanks dat de groen-witten nog steeds koploper zijn kunnen ze het zich niet veroorloven om een steekje te latenvallen. Daarvoor zijn de verschillen in het aantal punten op de ranglijst te klein.

Helaas leek het er in deze wedstrijd niet op dat Sparta’25 zich hiervan bewust was. Het was Boekel Sport dat de eerste goede mogelijkheden in de wedstrijd kreeg. Doelman Bram Werdens wist echter tot twee keer toe goed in te grijpen. In de eerste helft werd Sparta’25 een paar keer gevaarlijk via een aanval over de zijkant. Uit één van die aanvallen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Rick van Heijnsbergen speelde de bal vanaf de rechterkant het strafschopgebied in. Michiel Koot legde vervolgens de bal terug op Freek Schoones en die schoot Sparta’25 op voorsprong. De vreugde was echter van korte duur. Het spel was nog maar nauwelijks hervat of het scorebord gaf alweer een 1-1 stand aan. Nog voor rust kon Rick van Heijnsbergen vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen maar zijn schot raakte de lat.

In de tweede helft werden de Beek en Donkse aanvallen over de zijkant sporadisch. Sparta’25 wist nagenoeg geen kans meer te creëren. De lange ballen van achteruit en de verre ingooien werden meestal een prooi voor de Boekelse verdedigers. Na een uur spelen kwam Boekel Sport op voorsprong. Weifelend ingrijpen van de Beek en Donkse verdediging zorgde ervoor dat een speler van Boekel Sport vanaf de middenlijn naar het doel van Sparta’25 kon oprukken om vervolgens de 2-1 voor de thuisploeg te scoren. Boekel Sport kwam hierna niet meer in gevaar en wist aan het einde van de wedstrijd de score nog uit te breiden naar 3-1.

Zondag 26 maart speelt Sparta’25 thuis tegen Volkel, aanvang 14.30 uur.