Dennis Veldpaus (1 doelpunt en 1 assist). Op de achtergrond Stijn van den Heuvel.

VV Mariahout wint na een sterke eerste helft tegen Boxtel

Mariahout - Na een voetbalvrij paasweekend kwam Mariahout sterk uit de startblokken tegen laagvlieger Boxtel. Op een drukbezocht sportpark Munsel wist Mariahout door een drietal fraaie goals de wedstrijd met 1-3 te winnen.

Na 7 minuten kreeg Mariahout de eerste corner. De bal werd door een verdediger uit de doelmand gekopt en kwam in de voeten van Tim Barten. De topscorer twijfelde niet en schoot de bal vanaf 20 meter met een volley schitterend in de rechterbovenhoek: 0-1. Boxtel probeerde hoog druk te zetten, maar Mariahout wist zich hier in de beginfase goed onderuit te voetballen. Na 17 minuten speelde Luciano Deben een diepe bal over de rechtervleugel. Dennis Veldpaus pikte de bal op, kapte naar binnen en krulde de bal vanaf 20 meter prachtig in de linkerbovenhoek: 0-2. Tien minuten later omspeelde Dennis Veldpaus enkele verdedigers van Boxtel en legde de bal panklaar voor Tim Barten die voor de 3e keer keeper Raymon Strik kansloos: 0-3. Mariahout nam wat gas terug, maar Boxtel wist niet echt grote kansen te creëren. In de blessuretijd van de eerste helft werd een vrije trap van invaller David Iwuchukwu via de muur in de linkerhoek geschoven: 1-3 ruststand.

De eerste kans van de tweede helft was voor Mariahout: Dennis Veldpaus omspeelde de keeper, maar zijn inzet uit een moeilijke hoek verdween over het doel. Boxtel antwoordde direct, maar David Iwuchukwu schoot de voorzet van Stan Groenendaal van dichtbij hard over het doel. Mariahout ging meer achteruit voetballen en Boxtel ging met meer overtuiging aanvallen onder aanvoering van de sterk spelende Lars van Hamond. In de 72e minuut bracht doelman Tom Hagelaars knap redding op een schot van Iwuchukwu. Beide ploegen wisten geen grote kansen meer te creëren en kwamen niet verder dan enkele schoten van afstand. Stijn van den Heuvel kreeg in blessuretijd nog de grootste kans, maar zijn schot verdween in de handen van doelman Strik. Eindstand 1-3.

Aanstaande zondag speelt Mariahout de derby tegen VOW uit Zijtaart. De uitwedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Vonders, aanvang 14.30 uur.