Mariahout topscoorder Tim Barten, die ook deze wedstrijd 2 keer wist te scoren.
Mariahout topscoorder Tim Barten, die ook deze wedstrijd 2 keer wist te scoren. Foto:

VV Mariahout verliest in spannende derby nipt van VOW

Mariahout - In de nacht voor deze derby waren de dug-outs van VOW geel-blauw gekleurd, maar de klusploeg van VOW wist deze Mariahout kleuren voor de wedstrijd te neutraliseren. Wat restte was een spannende derby, welke uiteindelijk met 3-2 door VOW werd gewonnen.

VV Mariahout begon sterk aan de drukbezochte wedstrijd en drukte VOW direct terug in de verdediging. Na een schot over het doel van Huib van Zutphen opende Mariahout al in de derde minuut de score. Een voorzet van Tim Aarts werd in eerste instantie nog gemist door Dennis Veldpaus, maar Tim Barten wist de bal alsnog tot doelpunt te verzilveren: 0-1. Mariahout leek de controle over de wedstrijd te hebben, maar in deze periode nam VOW geleidelijk het initiatief over. Dit resulteerde in de 17e minuut in de gelijkmaker: Bart van den Oever schoot na een combinatie door het centrum de bal beheerst in. Mariahout nam geleidelijk het initiatief weer over, wat resulteerde in enkele kansen. Tim Barten miste vrij voor de keeper en een hard schot van Pim Scheepers ging rakelings over het doel. VOW was aan de andere kant gevaarlijk uit enkele scrimmages, maar invaller doelman Luc de Wit wist samen met zijn verdediging een tegengoal te voorkomen. De grootste kans was voor Dennis Veldpaus, maar zijn inzet werd knap gepareerd door doelman Niek van Zutphen.

Na de rust begon Mariahout weer sterk aan de wedstrijd, maar schoten van Tim Barten en Huib van Zutphen verdwenen net over het doel. In de 61e minuut een grote kans voor Dennis Veldpaus, maar vrij voor doel verdween zijn schot hard over de goal. VOW wist aan de andere kant zeer efficiënt om te gaan met de kansen. In de 64e minuut werd Bart van den Oever diep gestuurd en scoorde beheerst de 2-1. 5 Minuten later was het wederom Bart van den Oever die eerder bij de bal was dan doelman Luc de Wit en beheerst afrondde: 3-1. Mariahout hervatte zich snel na deze tegenslag, Tim Barten krulde de bal uit een vrije trap vanaf 18 meter prachtig in de linkerbovenhoek en liet de sterk keepende Doelman Niek van Zutphen kansloos: 3-2. In het laatste kwartier bleef Mariahout aanvallen, maar wisten de geel-blauwen niet meer te scoren. De gevaarlijkste actie was nog van Sander Scheepers, maar zijn schot verdween net over de kruising. Eindstand 2-3.

Aanstaande zondag speelt Mariahout om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Avesteyn. Bij een overwinning kan Mariahout de tweede plaats op de ranglijst weer overnemen.