Afbeelding
Foto:

Een en Twintig brengt spanning om kampioenschap terug

Sport Sport

Beek en Donk - Ongewild en enigszins onverwacht heeft Een en Twintig de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse nieuw leven in geblazen. Een en Twintig ging met een 7-3 nederlaag tegen ATTC uit Aarle Rixtel fors onderuit. Door dit resultaat leidt Een en Twintig met nog drie wedstrijden te gaan met 1 punt voorsprong op ATTC en 2 punten voorsprong op Stiphout. Aanstaande donderdag in de wedstrijd tegen de nummer laatst Veldhoven zal Een en Twintig uit een ander vaatje moeten tappen.

Een en Twintig 2 leed wederom een nederlaag. Nu was het TTCV dat met een 3-7 overwinning aan de haal ging. Wanneer Een en Twintig komende week geen klinkend resultaat neerzet in de uitwedstrijd tegen Oss dan lijkt het pleit voor dit team beslecht. Een overwinning in een promotie/degradatie duel zal dan noodzakelijk zijn voor klassebehoud. Een en Twintig 3 wist te verrassen. Ging de heenwedstrijd tegen Belcrum nog met 7-3 verloren. Thuis troffen de Bredanaars 3 tot de tanden toe bewapende Een en Twintig spelers. Door dit resultaat heeft Een en Twintig zich voorlopig uit de degradatiezone weten te spelen. 

Voor Een en Twintig 4 gloort er toch weer een sprankje hoop op een kampioenschap. Zelf boekten Tim van Dalen, Patrick Biemans en Ton Paardekoper een ruime 8-2 overwinning terwijl beoogt kampioen Attaque geheel onverwacht een 8-2 nederlaag leed. Hierdoor is de achterstand van Een en Twintig teruggebracht tot 4 punten. Met het onderlinge duel nog op het programma is de strijd om het kampioenschap dan ook nog niet gestreden. Een en Twintig 5 kwam niet verder dan een gelijkspel tegen het lager geplaatste Veldhoven. Dit team kan het restant van de competitie zonder enige druk uitspelen. Promotie noch degradatie lijken mogelijk. Een en Twintig 7 leed een 2-8 thuisnederlaag tegen het Geldropse Unicum. Petri Dovens en Wendy van Deursen bleven puntloos. Shaun Marien gaf getuige zijn twee overwinningen nog als beste tegenstand aan de Unicum spelers. Een en Twintig is door dit resultaat gezakt naar de laatste plaats. Door de kleine onderlinge verschillen is een verbetering van deze positie echter zeker nog mogelijk.

Het jeugdteam van Een en Twintig, dit keer vertegenwoordigd door Thomas Orbon, Lisa Seelen en Niels van Kessel deelde de punten met Geldrop, 5-5. Lisa en Niels waren elk twee keer te sterk voor hun tegenstander. Thomas had een beetje pech en bleef daardoor steken op één overwinning. Door dit resultaat heeft dit debuterende team een respectabele plek veroverd in de middenmoot. Komende week gaat Een en Twintig op bezoek bij de nummer laatst Irene uit Tilburg. Een mooi resultaat kan nog wat meer glans geven aan het debuut van dit team.