Daan van Aspert laat zijn tegenstanders kansloos en scoort
Daan van Aspert laat zijn tegenstanders kansloos en scoort Foto:

Succesvol eerste thuisweekend Basketball Club Lieshout

Lieshout - Gemengd Onder 12 nam het op tegen OBC uit Oss. De meer ervaren tegenstander wist Lieshout drie periodes lang op slechts één score te houden. Mede door Florens Reumerman (14 punten) kwam Lieshout meer tot scoren, maar het verloor met 20-79 in een leerzaam duel.

Onder 14 speelde tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Met goed samenspel en fast breaks wisten veel spelers een score te maken. Ish Kempe legde de meest dreigende speler van de bezoekers aan banden. Lieshout liep kwart na kwart uit en met vier spelers in de dubbele cijfers werd met 64-36 gewonnen.

Ook Mannen Onder 16-1 speelde tegen E.B.C.G. en nam een voorsprong van 20-6 in het eerste kwart. Het verschil bleef lang rond 10 punten hangen, maar in het vierde kwart vergrootte Lieshout de marge. De bezoekers kwamen nog terug tot 5 punten, maar er was te weinig tijd om de winst te stelen. Lieshout won met 65-60.

Gemengd Onder 16-2 begon met een full court press tegen BV Rush uit Uden, waardoor de bezoekers een 23-0 voorsprong moesten toelaten. Het reageerde met een zone-verdediging, waardoor de storm van Lieshout iets afnam: 41-20 bij rust. In de tweede helft bouwde Lieshout de voorsprong verder uit naar een 75-44 overwinning.

Mannen Onder 18 nam het op tegen BC Bladel. Lieshout had de tegenstander bij rust al gedubbeld met 61-29 en bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Met drie spelers die ruim 20 punten scoorden, won Lieshout met 102-53.

Heren 2 kreeg ook bezoek van E.B.C.G. Lieshout miste enkele geblesseerde spelers en had de handen vol aan de fysiek sterke tegenstander. In de eerste minuten ging de strijd nog gelijk op, maar daarna liepen de bezoekers kwart na kwart verder uit tot een 37-90 eindstand.

Heren 1 nam het op tegen Jumping Giants uit Nederweert. In een fysieke wedstrijd had Heren 1 bij rust een voorsprong van 30-23. Stijn Potting (14 punten) en Jordy Dols (18 punten) wisten zowel aanvallend als verdedigend hun stempel te drukken in de met 55-41 gewonnen wedstrijd.

Dames 1 kreeg bezoek van West-Brabant Giants uit Bergen op Zoom. In de eerste helft was het stuivertjewisselen tussen beide ploegen. In het derde kwart bouwde Lieshout, met goed teamspel, een voorsprong op van 49-37. De overwinning kwam niet meer in gevaar. De Lieshoutse dames wonnen met 76-53.