Sparta’25 moet meerdere erkennen in RBC

Beek en Donk - Na een uitstekende start van de competitie met een 3-1 winst op VV Almkerk mocht Sparta’25 voor de tweede competitie wedstrijd aantreden in het Artik Stadion tegen RBC (Roosendaal). Twee verenigen die zich in het verleden vaker troffen. In 1972 wist Sparta’25 Algeheel amateur kampioen te worden en een jaar later ging RBC met deze eer strijken.

De wedstrijd was nog maar koud bezig toen Sparta al een grote kans kreeg om de score te openen. Het was Philippe Cleutjens die uit een corner van Dirk Biemans vrij kon inkoppen, maar helaas ging de bal over het doel. Deze kans was een van de sporadische keren dat Sparta in het strafschopgebied van RBC wist te komen. RBC dicteerde het spel en het duurde dan ook niet lang voordat de gastgevers op een verdiende voorsprong kwamen. Jens Wirix ontglipte aan de aandacht van de verdediging en kon de bal over Bram Werdens heen in het doel werken, 1-0. De 2-0 kwam uit een verre inworp waarbij de bal werd doorgekopt en opnieuw Wirix wist te scoren. Voor rust wist RBC nog twee keer te scoren. De 3-0 kwam uit een afstandsschot van Marwin Reuvers en de 4-0 kwam op naam van Cas Verbruggen die ongelukkig een bal van rechts in eigen doel gleed.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een beter RBC waar Sparta de handen vol aan had. Het was aan Bram Werdens te danken die met enkele prima reddingen er voor zorgde dat de score niet te hard opliep. Toch moest hij in de tweede helft nog twee keer de bal uit het net halen. Een kwartier voor tijd werd het 5-0 door een doelpunt van Moustafa Mohammad en Jens Wirix wist even later een hattrick op zijn naam te zetten door de 6-0 te scoren.

Volgende week kan Sparta’25 zich revancheren in de wedstrijd op eigen sportpark tegen Erp. Aanvang 14.00 uur