Sparta’25 speelt gelijk tegen Boekel Sport

Beek en Donk - Na enkele weken van voorbereiding mocht Sparta’25 het in haar eerste bekerwedstrijd opnemen tegen Boekel Sport. Een tegenstander die men vorig jaar nog trof in de competitie en toen werd Sparta’25 met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Door een blessure van Bram Werdens was het Jorg Peters die de plaats onder de lat had ingenomen. Doordat Boekel Sport er vanaf het begin fel op zat wist men het Sparta moeilijk te maken. Dit resulteerde dan al ook na 7 minuten in en 1-0 voorsprong voor de gastgevers. Voor de eerste echte gevaarlijk kans moesten de Beek en Donkse supporters wachten tot de 29e minuut. Uit een strakke lage voorzet van de zijkant door Dirk Biemans kwam Daan van Heijnsbergen dicht bij de gelijkmaker, maar helaas eindigde zijn inzet naast het doel. Even voor rust probeerde Ilias Divanis via een afstandsschot de Boekelse doelman te verschalken, maar de bal belandde in de handen van de keeper.

De tweede helft kwam Sparta iets beter uit de startblokken. Dit resulteerde al snel in een kans voor Daan uit een voorzet van Tijn van den Berg, echter zonder het gewenste resultaat. Jorg Peters hield Sparta nog op de been toen een speler van Boekel oog in oog met hem kwam te staan. Jorg wist een doelpunt te voorkomen. Even later was het Rick van Heijnsbergen die over links kon oprukken met de bal aan de voet richting het Boekelse doel maar zijn schot miste kracht waardoor de keeper de bal tot hoekschop kon werken. In de 57e minuut moesten de groen-witten met 10 man verder. Rick van Heijnsbergen werd na een overtreding met rood door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Ondanks dat bleef Sparta in de tweede helft het betere van het spel hebben. De gelijkmaker kwam vlak voor het einde van de wedstrijd door een doelpunt van Cas Verbruggen waardoor beide teams met 1 punt genoegen moest nemen. Ook Boekel Sport eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 10 man.

Volgende week zondag speelt Sparta’25 op het eigen sportpark tegen Mierlo Hout; aanvang 14.00 uur.