Harm Steegs verrast verdediging met signature move 'de schep'

Basketbalsters Lieshout pakken belangrijke winst

Lieshout - Onder 12 speelde uit tegen BV Schijndel. Bij rust keek het tegen een 26-11 achterstand aan. Vlak na rust leek Lieshout iets in te lopen, maar Schijndel antwoordde. Lieshout vocht voor wat het waard was, maar kon een 43-24 nederlaag niet voorkomen.

Onder 16-2 nam het thuis op tegen BV Schijndel, een duel om de koppositie. In het eerste kwart waren de scores in evenwicht, maar daarna nam de fysiek sterkere en snellere Schijndel tegenstander het over. Lieshout speelde nog mooie aanvallen, maar verloor met 54-93.

Heren 2 kwam thuis in actie tegen Venlo Sport Crusaders, dat in het eerste kwart al met 8-38 voor stond. Lieshout rechtte de rug, maar kon de marge niet verkleinen. Ondanks 20 punten van Thijs van den Berg en 16 van Bryan Bevers verloor Lieshout met 45-81.

Dames 1 speelde thuis tegen EBBC, een directe concurrent in de titelstrijd. Lieshout nam snel een kleine voorsprong en wist deze tot het laatste kwart te behouden. Daarna dichtte EBBC een gat van 10 punten, maar niet genoeg om Lieshout van de 60-58 winst te houden.

Onder 14 speelde zondag tegen Black Shots in Helmond. Lieshout was duidelijk de sterkste partij, maar miste veel kansen. Toch had het een 10-24 voorsprong bij rust. Direct na de rust liep Lieshout uit. Nog altijd werden veel kansen gemist, maar Black Shots kwam nauwelijks tot scoren. Mede door Quando Kanters en Luuk Gevers werd de basket onder vuur genomen. Lieshout won overtuigend met 18-54.

Onder 16-1 hield het duel tegen de nummer één van de competitie spannend in de eerste helft: 28-25 voor Black Shots bij rust. Het thuisteam liep in het derde kwart uit naar 15 punten: 53-38. Lieshout streed, maar moest een 74-50 verlies incasseren.

Mannen Onder 18 nam een 2-13 voorsprong, maar Black Shots vocht zich terug. Bij rust stond het 28-29 voor Lieshout. In het derde kwart hielden de teams elkaar in evenwicht. Een reeks scores van Black Shots in het laatste kwart werd Lieshout te machtig. Het verloor met 53-45.

Heren 1 ging op bezoek bij BC Heeze, de nummer één van de competitie. Heeze nam een 23-9 voorsprong. Het verschil van 20 punten werd in het derde kwart uitgebouwd naar 30 punten. Ondanks 20 punten van Willem Prinsen en 16 punten van Bob van Kemenade kon Lieshout de stand niet keren en verloor het met 86-51.