Sparta’25 weet niet te winnen van TSC

Beek en Donk - Sparta’25 heeft haar laatste competitiewedstrijd in het jaar 2023 niet winnend af kunnen sluiten. Bij een overwinning had men op kunnen rukken naar een gedeelde tweede plaats, maar TSC was op Sportpark ’t Heereind te sterk waardoor de Groen-Witten met een verdienstelijke achtste plaats de winterstop ingaan.

De eerste helft van de Spartanen was niet goed. TSC was feller en probeerde met aanvallen op snelheid het de Beek en Donkse verdediging moeilijk te maken. Na een tiental minuten werd doelman Bram Werdens op de proef gesteld, maar hij wist een strakke voorzet vanaf links over de lat te werken. Enkele minuten later was Bram echter kansloos. Een aanvaller van TSC schoot vanaf rechts de bal onhoudbaar in de verre hoek, 0-1. Het grootste gevaar van Sparta in de eerste helft kwam uit een vrije trap van Freek, maar de Oosterhoutse doelman wist de bal tot corner te werken.

Tien minuten na rust kwam TSC op een 0-2 voorsprong. Het was aanvoerder Philippe Cleutjens die de bal ongelukkig achter doelman Bram Werdens in eigen doel wist te werken. In de tweede helft probeerde Sparta het wel. Een afstandsschot van 30 meter van Denzel Hajema spatte uiteen op de lat. Even daarvoor was het ook TSC dat de lat wist te raken. Een aanvaller van TSC kwam vrij voor de Beek en Donkse doelman, maar de lat bracht redding. Vlak voor tijd wist Sparta de achterstand te verkleinen naar 1-2 door een doelpunt van Daan van Heijnsbergen, maar dit kon niet voorkomen dat de drie punten deze zondag meegingen naar Oosterhout.

Na afloop van de wedstrijd werden Freek Schoones en Denzel Hajema nog gehuldigd in het clubgebouw. Beide spelers hebben 100 wedstrijden gespeeld in het vaandelteam van Sparta’25. Volgende week speelt Sparta’25 op eigen sportpark voor de beker tegen Blerick, aanvang 14.00 uur.