Archieffoto
Archieffoto Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 houdt punt over aan wedstrijd tegen SC ’t Zand

Beek en Donk - Sparta’25 moest het op zaterdagavond opnemen tegen Sportclub ’t Zand uit Tilburg. Helaas lukte de Beek en Donkenaren het niet om de zwaar bevochte voorsprong over de eindstreep te trekken.

De eerste helft zagen de toeschouwers een gelijk opgaande strijd op hoog tempo zonder dat er vele kansen door beide teams werden uitgespeeld. De grootste kans voor Sparta in de eerste 45 minuten was een kopbal voor Cas Verbruggen, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Vlak voor rust was SC ’t Zand nog dicht bij de openingstreffer maar het afstandsschot ging rakelings naast het doel.

In de beginminuten van de tweede helft kreeg Philippe Cleutjens direct al een goede kans om de score te openen, maar zijn kopbal ging rakelings over. Kort daarop waren het Tilburgers met een hard schot van afstand die probeerde Bram Werdens te verschalken maar zonder resultaat. Alvorens Sparta op een 0-1 voorsprong kwam was het Rick van Heijnsbergen die de goalie van ’t Zand nog op de proef stelde, maar deze wist zijn schot tot corner te verwerken. Vijf minuten voor einde officiële speeltijd kwam Sparta op een 0-1 voorsprong. Uit een vrije trap wist Freek Schoones te scoren. Direct daarna ging SC ’t Zand alles of niets spelen wat direct resulteerde in enkele kansen. Bram Werdens wist een vrije trap tot corner te verwerken en direct daarna kwam Sparta goed weg toen een kopbal via de onderkant lat weer terug het veld in kwam. Uiteindelijk wist Sparta’25 de voorsprong niet te behouden. In een scrimmage voor het doel van Sparta had de scheidsrechter een handsbal waargenomen van één van de Spartanen waardoor de bal op de stip belandde. ’t Zand wist de strafschop te verzilveren waardoor de eindstand 1-1 werd.

Aankomende zondag speelt Sparta een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys, aanvang 14.00 uur.