Sparta’25 doet goede zaken door overwinning op Moerse Boys

Beek en Donk - In misschien wel de minste wedstrijd van het lopende seizoen tot op heden wist Sparta’25 de 3 punten toch in eigen huis te houden. En doordat Moerse Boys nauwelijks kansen wist te creëren was de overwinning ook nog verdiend.

Moerse Boys uit Zundert had het weekend ervoor de eerste overwinning behaald tegen hekkensluiter VOAB en hoopte deze zondag de achterstand op Sparta te verkleinen naar 3 punten. Voor Sparta daarentegen zou een overwinning zeer welkom zijn om, ondanks dat het seizoen nog niet halverwege is, een mooi gat te kunnen slaan met de onderste twee plaatsen welke directe degradatie zouden betekenen.

De wedstrijd begon zeer rommelig van beide kanten. Desondanks had Sparta het betere van het spel en creëerde enkele kleine kansen, maar echt gevaar kwam daar niet uit voort. Zowel Rick als Philippe kregen in de eerste helft met het hoofd een kansje, maar hieruit werd niet gescoord. In de 13e minuut leek Sparta op een 1-0 voorsprong te komen, maar al voor de bal de doellijn passeerde floot de goed leidende scheidsrechter Hoeveler voor een duwfout van Cas Verbruggen. Freek Schoones kwam nog het dichtst bij de openingstreffer, maar de bal uit een voorzet van Rick van Heijnsbergen ging voor het doel langs. De beste kans van Moerse Boys was een afstandsschot waarbij doelman Bram Werden aan de grond genageld stond maar dit schot ging naast het doel.

In de tweede helft veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld. Na 55 minuten spelen kwam uit een indraaiende vrije trap van Dirk Biemans de bal op het hoofd van Daan van Heijnsbergen maar deze gaf te veel kracht aan de bal waardoor over het doel ging. Na 73 minuten kwamen de groen-witten dan toch op een verdiende voorsprong. Een bal van Daan raakte onderkant lat, maar bij de tweede paal stond Freek Schoones op de bal binnen te koppen, 1-0. Vijf minuten laten werd Rick van Heijnsbergen neergehaald in het stafschopgebied met als gevolg een strafschop voor Sparta’25. Deze werd onhoudbaar door Freek in de rechterbovenhoek binnen geschoten, 2-0. In de eerste minuut van blessure tijd wist Moerse Boys de achterstand nog te verkleinen tot 2-1, maar uiteindelijk wist Sparta deze stand over de eindstreep te trekken.

Volgend weekend heeft Sparta’25 geen wedstrijd op het programma staan. De laatste wedstrijd van de competitie in 2023 speelt Sparta op 10 december thuis tegen TSC, aanvang 14.00 uur.